Παίδων «Αγ. Σοφία»: Τέλος από 1η Ιουνίου τα τακτικά χειρουργεία

Παίδων «Αγ. Σοφία»: Τέλος από 1η Ιουνίου τα τακτικά χειρουργεία

Για ακόμα μία φορά το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» έρχεται αντιμέτωπο με το κλείσιμο των τακτικών χειρουργείων. Συγκεκριμένα από 1η Ιουνίου αυτά δεν θα μπορούν να πραγματοποιούνται, λόγω των τεράστιων κενών σε προσωπικό.

Στις 16/05/2024 συνεδρίασε ο χειρουργικός τομέας του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία». Τα ζητήματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στις διαρκείς μετακινήσεις προσωπικού με αφορμή και την πρόσφατη μετακίνηση αναισθησιολόγου στο «Αγλαΐα Κυριακού», τη συζήτηση από πλευράς διοίκησης για κοινή λειτουργία των αναισθησιολογικών τμημάτων των δύο νοσοκομείων προκειμένου να καλυφθούν προσχηματικά τα κενά που υπάρχουν, τις χειρουργικές αίθουσες που παραμένουν κλειστές τα τελευταία 4 χρόνια εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (αναισθησιολόγοι, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό).

Εξοντωτικές συνθήκες υπερεφημέρευσης

Όπως μεταφέρει η 5μελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο Παίδων «Αγία Σοφία», οι εργαζόμενοι πρακτικά δουλεύουν πια πέρα από τα όρια τους, σε συνθήκες υπερεφημέρευσης εξοντωτικές για τους ίδιους και επισφαλείς για την ομαλή  λειτουργία του νοσοκομείου. Τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα να μεγαλώνουν διαρκώς οι λίστες αναμονής των τακτικών χειρουργείων,  αλλά να καθυστερούν και τακτικά περιστατικά μεγάλης βαρύτητας (πχ νεογνά, παιδιά με χρόνια προβλήματα υγείας). Ταυτόχρονα υπάρχουν ελλείψεις στο νοσηλευτικό προσωπικό του χειρουργείου  πράγμα που σημαίνει ότι αν ακόμη και αύριο διορίζονταν αναισθησιολόγοι, οι κλειστές αίθουσες δε θα ήταν δυνατό να ανοίξουν!

Στις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, τονίστηκε και η έλλειψη σε νοσηλευτές στην μονάδα παίδων η οποία πια δύναται να δέχεται μόνο επείγοντα περιστατικά. Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε κατά συντριπτική πλειοψηφία κινητοποίηση στην διοίκηση για σήμερα στις 10 πμ και αναστολή των τακτικών χειρουργείων από 1/6 έως ότου γίνει δυνατή η ασφαλής λειτουργία και εξασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό για να ανοίξουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες.

Τέλος, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την προσπάθεια παραποίησης των πρακτικών της συνέλευσης του χειρουργικού τομέα. «Οι αποφάσεις των εργαζομένων καθώς και τα αιτήματα που θέτουν ψηφίστηκαν κατά συντριπτική πλειοψηφία και δεν χωρά σε αυτές καμία νόθευση από την διοίκηση του νοσοκομείου» καταλήγουν.


Πηγή: https://www.avgi.gr/

Διαβάστε επίσης:

Νέα αγωγή Πιερρακάκη κατά ΟΛΜΕ-ΔΟΕ για την «Ελληνική PISA»

Δραστηριότητες: Τι κάνουμε όταν τα παιδιά θέλουν να σταματήσουν;

Dr Gabor Maté: «Όταν γεννιέται ένα παιδί έχει δύο ανάγκες. Την ανάγκη της σύνδεσης και την ανάγκη της αυθεντικότητας»