Πανελλαδικές Εξετάσεις: Γονείς συγκέντρωσαν 3000 υπογραφές και καλούν σε ανοιχτή σύσκεψη

Πανελλήνιες 2024: Έναρξη εξετάσεων για τα Ειδικά Μαθήματα με το μάθημα των Αγγλικών

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Γονείς συγκέντρωσαν 3000 υπογραφές και καλούν σε ανοιχτή σύσκεψη

Η ανοιχτή σύσκεψη θα γίνει την Τετάρτη 26 Ιουνίου και ώρα 19:30 στο Πάρκο Ελευθερίας

Γονείς, μετά από κείμενο-καταγγελία που δημοσιεύτηκε στο alfavita.gr για την «Σφαγή στις Πανελλαδικές εξετάσεις», διοργανώνουν ανοιχτή σύσκεψη την Τετάρτη 26 Ιουνίου και ώρα 19:30 στο Πάρκο Ελευθερίας.

«Σφαγή στις πανελλαδικές εξετάσεις: λάθος ή στοχευμένη;»

Στις 14 Ιουνίου, με πρωτοβουλία γονέων και εκπαιδευτικών, δημοσιεύτηκε κείμενο καταγγελία με τίτλο «Σφαγή στις πανελλαδικές εξετάσεις: λάθος ή στοχευμένη;». Η μεγάλη και άμεση ανταπόκριση που βρήκε, μέσα σε λίγες ημέρες, είναι πολύ ελπιδοφόρα.  Επιβεβαιώνει ότι το πρόβλημα είναι πραγματικό και αναζητά λύση. Οι πάνω από 3.000 υπογραφές και η δημοσιότητα που πήρε, καταγράφουν την αγανάκτηση  απέναντι σε ένα σύστημα άδικο  και μας υποχρεώνουν να πάρουμε πρωτοβουλίες προκειμένου να μπορέσει να εκφραστεί και να διεκδικήσει.  Για αυτό καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη όσες και όσους στήριξαν με την υπογραφή τους αυτή την πρωτοβουλία, αλλά και όσους θέλουν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του ζητήματος:  συλλόγους γονέων, μαθητές, συλλόγους εκπαιδευτικών, συλλογικότητες και σχήματα, για να οργανώσουμε τις επόμενες δράσεις μας.

Το αίτημα να μην ισχύσει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) ήταν δίκαιο από την αρχή της ψήφισής του και πλέον είναι επιτακτικό. Η “σφαγή” στις πανελλαδικές εξετάσεις, σε συνδυασμό με την ΕΒΕ, αφήνουν χιλιάδες υποψήφιους εκτός των πανεπιστημίων.  Να παλέψουμε όλοι μαζί ώστε να μην ισχύσει η ΕΒΕ, για να μπορέσουν τα παιδιά του λαού να αποκτήσουν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η αφόρητη πίεση που δεχόμαστε, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, δεν μπορεί να μείνει βουβή και αναζητά να εκφραστεί και να διεκδικήσει. Χρειάζεται να πάρουμε πρωτοβουλίες ενάντια στην πολιτική που επιτίθεται στο δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και με αυταρχικό τρόπο μεθοδεύει την κατάργησή της.

Καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη

την Τετάρτη 26 Ιουνίου, στις 7.30 μμ,

στο Πάρκο Ελευθερίας (στάση μετρό Μέγαρο Μουσικής)

Διαβάστε επίσης:

Ενδοοικογενειακή βία: Ανακοινώθηκαν τα 13 νέα μέτρα για την καταπολέμησή της

Έξι τρόποι για να βοηθήσετε ένα παιδί με μαθησιακές δυσκολίες να κάνει φίλους

Ροή Ειδήσεων