Πανελλήνιες 2024: Μεγάλο κενό μεταξύ των μαθημάτων – ο λόγος

Πανελλήνιες 2024: Μεγάλο κενό μεταξύ των μαθημάτων – ο λόγος

Ένα ασυνήθιστο κενό σχεδόν μίας εβδομάδας.

Καθώς πλησιάζουμε στην περίοδο των εξετάσεων, ένα μεγαλύτερο από τα συνηθισμένα κενό ανάμεσα στα μαθήματα των Πανελλήνιων Εξετάσεων 2024 έχει προκαλέσει απορία.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των εξετάσεων, το τρίτο μάθημα προγραμματίζεται να δοθεί στις 6 Ιουνίου, ενώ το τέταρτο και τελευταίο μάθημα έχει οριστεί για τις 12 Ιουνίου.

Η απάντηση, όπως αποκαλύπτεται, βρίσκεται σε ένα γεγονός που θα συμβεί μεταξύ αυτών των δύο ημερομηνιών: οι Ευρωεκλογές του 2024.

Αυτές οι εκλογές έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024. Ως εκ τούτου, τα σχολεία σε όλη τη χώρα θα χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά κέντρα, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η διεξαγωγή των Πανελλήνιων Εξετάσεων τις ημέρες αυτές.

Το θετικό; Ευκαιρία για καλύτερη προετοιμασία

Παρόλα αυτά, οι μαθητές μπορούν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία και να κλείσουν τις φετινές εξετάσεις τους με τον καλύτερο τρόπο, μιας και θα έχουν μεγαλύτερο περιθώριο για διάβασμα του τελευταίου μαθήματος. Για το ΓΕΛ, τα τελευταία μαθήματα θα είναι: Ιστορία (1ο πεδίο), Φυσική (2ο πεδίο), Φυσική (3ο πεδίο), Οικονομία (4ο πεδίο).

Διαβάστε επίσης:

18 ερωτήσεις-απαντήσεις για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από Σεπτέμβριο σε Γυμνάσια-Λύκεια

Γράψε-σβήσε: Αυτή είναι η παρούσα κατάσταση για τον νέο σχολικό κανονισμό, αλλαγές για απουσίες και άλλα

Αλλαγές στα σχολικά βιβλία για το επόμενο έτος 2024-25: Διαβάστε τι αλλάζει σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο