Πανελλήνιες 2024: Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα;

Πανελλήνιες 2024: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα;

Πανελλήνιες 2024: Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα;

Πού θα αναρτηθούν οι βαθμοί και πώς θα μπορούν να τους δουν οι υποψήφιοι;

Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις συνεχίζονται κανονικά. Με τη συμμετοχή των υποψηφίων από τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) και τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ), η επιτυχής ολοκλήρωση αυτών των εξετάσεων θα αποτελέσει και ένα σημαντικό ορόσημο στην εκπαιδευτική πορεία τους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που καθόρισε το Υπουργείο Παιδείας, οι βαθμολογίες των μαθητών αναμένεται να ανακοινωθούν περί τα τέλη Ιουνίου. Έπειτα από αυτήν τη φάση, οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα τεχνολογικά ιδρύματα θα γίνουν γνωστές προς τα τέλη Ιουλίου. Πριν από αυτό, όμως, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα υποβληθούν στις εξετάσεις των μαθημάτων κατεύθυνσης, ενώ η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων θα πέσει στις 12 Ιουνίου. Στα ΕΠΑΛ, οι Πανελλήνιες θα ολοκληρωθούν λίγες ημέρες αργότερα, στις 17 Ιουνίου.

Πού θα αναρτηθούν οι βαθμοί

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση results.it.minedu.gov.gr/. Επιπλέον, οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα μέσω μηνύματος (SMS) στα κινητά τους τηλέφωνα,.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη κατά την ανακοίνωση των βαθμολογιών/αποτελεσμάτων.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν αναζήτηση πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τα αρχικά από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες ΕΠΑΛ – Μαθήματα Ειδικότητας: Τα θέματα και οι απαντήσεις από το Διακρότημα

Κλειστά σχολεία στη Μαγνησία λόγω της έξαρσης γαστρεντερίτιδας – εισαγγελική παρέμβαση

9 αθλήματα νερού για παιδιά που συνδυάζουν διασκέδαση και φυσική δραστηριότητα