Πανελλήνιες 2024: Πότε βγαίνουν οι βαθμολογίες – πώς θα τις δείτε μέσω SMS

Πρεμιέρα των Πανελληνίων για τα ΓΕΛ με το μάθημα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας

Πανελλήνιες 2024: Πότε βγαίνουν οι βαθμολογίες – πώς θα τις δείτε μέσω SMS

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τα αποτελέσματα!

Η ανακοίνωση των βαθμολογιών για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024. Όπως και πέρυσι, το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού προσφέρει στους υποψήφιους τη δυνατότητα να μάθουν για τις βαθμολογίες τους μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο.

Με γραπτό μήνυμα (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και φέτος όλοι οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων για:

  • τις βαθμολογίες στο σύνολο των μαθημάτων που εξετάστηκαν και
  • τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους.

Πώς θα δείτε μέσω SMS τις βαθμολογίες

Σύμφωνα με ανακοίνωση των υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης η πλατφόρμα smsresults.minedu.gov.gr είναι ανοικτή ήδη από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου.

Η πλατφόρμα αφορά όλους του υποψήφιους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024.

Η είσοδος στην υπηρεσία πραγματοποιείται με τα στοιχεία συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις. Συγκεκριμένα, απαιτείται ο οκταψήφιος Κωδικός Υποψηφίου και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, καθώς επίσης και το κινητό τηλέφωνο του υποψηφίου.

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα μπορούν να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του κινητού τους ή να τον τροποποιήσουν. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η εισαγωγή μοναδικού κωδικού (One Time Password) που θα αποσταλεί στο κινητό που δηλώθηκε κατά την εγγραφή στην υπηρεσία.

Η υπηρεσία αναπτύχθηκε και λειτουργεί από το 2021 από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ ΑΕ (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική́ Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι η υπηρεσία λειτουργεί συμπληρωματικά με τα γνωστά από τα προηγούμενα χρόνια μέσα ενημέρωσης. Όλοι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα τους από την online εφαρμογή του ΥΠΑΙΘΑ στη διεύθυνση: https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, αλλά και μέσω των καταλόγων που θα αναρτηθούν στις σχολικές μονάδες.

Ροή Ειδήσεων