Πανελλήνιες: Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες στα Ειδικά Μαθήματα;

Πανελλήνιες 2024: Πότε ξεκινά η υποβολή στα μηχανογραφικά;

Πανελλήνιες: Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες στα Ειδικά Μαθήματα;

Και πληροφορίες για την υποβολή του μηχανογραφικού.

Η αγωνία κορυφώνεται για τους υποψήφιους των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς μέχρι την Παρασκευή 5 Ιουλίου, αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες στα Ειδικά Μαθήματα για τις Πανελλήνιες 2024 και τη Δευτέρα 8 Ιουλίου ξεκινά η προθεσμία για την υποβολή των Μηχανογραφικών δελτίων για την εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς και του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) για την εισαγωγή στα Δ.Ι.Ε.Κ.

Οι υποψήφιοι με τη χρήση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας τους (password), που έχουν ήδη αποκτήσει, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr και να επιλέγουν το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ (ΣΑΕΚ πλέον).

Όσον αφορά στο Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οι υποψήφιοι θα μπορούν να μελετήσουν και να επεξεργαστούν το Μ.Δ. και να κάνουν προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση Μηχανογραφικού) και στην συνέχεια  να  προχωρήσουν  στην τελική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου (Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου)  

Κατά τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού, οι υποψήφιοι θα βλέπουν και θα μπορούν να επιλέξουν τα τμήματα εκείνα για τα οποία ο μέσος όρος των βαθμολογικών επιδόσεων τους είναι ίσος ή μεγαλύτερος από την Ε.Β.Ε. κάθε τμήματος, συνυπολογιζόμενης, όπου απαιτείται, και της Ε.Β.Ε. του ειδικού μαθήματος ή των πρακτικών δοκιμασιών (αγωνίσματα για ΤΕΦΑΑ).

Μετά την υποβολή του Μ.Δ. για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οποιαδήποτε τροποποίηση από τους υποψηφίους είναι δυνατή, εντός της προκαθορισμένης ημερομηνίας υποβολής του Μ.Δ. και μόνο με τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

Διαβάστε επίσης:

Το Λιμενικό έσωσε 3,5 χρονών αγοράκι που προοριζόταν για «πώληση»

Οδηγός ουρλιάζει επειδή χτύπησε παιδάκι!

Ροή Ειδήσεων