Πανικός στη Λευκάδα: 4χρονος κατάπιε δύο σφήκες με την πορτοκαλάδα που έπινε σε παραλία – Τον τσίμπησαν

Πανικός στη Λευκάδα: 4χρονος κατάπιε δύο σφήκες με την πορτοκαλάδα που έπινε σε παραλία – Τον τσίμπησαν

Αναστάτωση και πανικός επικράτησαν σε παραλία της Λευκάδας όταν ο 4χρονος Αναστάσης χωρίς να το καταλάβει κατάπιε δύο σφήκες που ήταν μέσα στο ποτήρι με την πορτοκάλαδα του. 

Το παιδί άρχισε να κοκκινίζει στο πρόσωπο, είχε φαγούρα και βράχνιαζε. Έτσι οι γονείς του κάλεσαν την αστυνομία και αμέσως στήθηκε μία ολόκληρη επιχείρηση με τη συνδρομή περιπολικού και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για να σωθεί το παιδί και να φτάσει έγκαιρα στο Νοσοκομείο Λευκάδας.

Τελικά το παιδί γλίτωσε με τη μητέρα να ευγνωμονεί τους αστυνομικούς που χάρη στη συνδρομή τους κατάφερε να σωθεί το παιδί της.

«Το περιπολικό μαζί με τον αστυνομικό υπηρεσίας κατέβηκε κάτω παρέλαβε τους γονείς με το παιδί και για 20 χιλιόμετρα έκαναν αγώνα δρόμου για να το μεταφέρουν», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Star.

«Βέβαια πρέπει να τους ευχαριστήσουμε γιατί έδωσαν το παιδί μου», είπε η μητέρα ανακουφισμένη μετά την περιπέτεια που έζησε το παιδί της.

Η οικογένεια ευχαρίστησε την αστυνομία και μη επιστολή της, την οποία η ΕΛ.ΑΣ. γνωστοποίησε με ανάρτησή της στα social media στις 8 Ιουλίου.

Αναλυτικά η ευχαριστήρια επιστολή

«Στις 18.06.2023 το απόγευμα στο Μικρό Γιαλό Λευκάδας ο γιος μας έπινε πορτοκαλάδα και μπροστά στα μάτια μας, κατάπιε δύο σφήκες που τον τσίμπησαν στο λαιμό. Το παιδί άρχισε να κοκκινίζει στο πρόσωπο, είχε φαγούρα και βράχνιαζε.

Τηλεφώνησα στο Αστυνομικό Τμήμα να στείλει περιπολικό να ανοίγει το δρόμο για να προλάβουμε το παιδί. Φτάνοντας στο Βλυχό ο ανθυπαστυνόμος Χ.Γ. έγινε θυσία για να γλυτώσει το παιδί, σταμάτησε σε όλα τα φαρμακεία να βρει κάποια ένεση για αλλεργία αλλά δυστυχώς όλα ήταν κλειστά.

Στη Νικιάνα το ΕΚΑΒ παρέλαβε το παιδί με τον σύζυγό μου και μπροστά η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. άνοιγαν τον δρόμο για να φτάσουν όσο πιο γρήγορα στο Νοσοκομείο Λευκάδας.

Θέλω να ευχαριστήσουμε ως το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε όλους όσους μας βοήθησαν. Τον ήρωά μας τον ανθυπαστυνόμο, την Υ/Α Α.Θ. και την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που έκαναν για να σώσουν το παιδί μας».

Το τσίμπημα της σφήκας είναι πολύ πιο επικίνδυνο όχι μόνο από αλλεργικής άποψης αλλά και μολύνσεως γιατί η σφήκα τρώει νέκταρ αλλά και σάπια κρέατα και αποφάγια στα σκουπίδια με αποτέλεσμα η μεταφορά ενός μικροβίου με το τσίμπημα σε κάποιον άνθρωπο να είναι άμεση.

Τα τσιμπήματα από έντομα μέλισσας ή σφήκας προκαλούν μία τοπική φλεγμονώδη αντίδραση του δέρματος που είναι, αποτέλεσμα του δηλητηρίου που εισχωρεί στον οργανισμό μας με το κεντρί του εντόμου.

Τοπική κοκκινίλα, πρήξιμο πόνος ή φαγούρα είναι τα κύρια συμπτώματα στο σημείο του τσιμπήματος που μπορούν να διαρκέσουν από αρκετές ώρες μέχρι αρκετές ημέρες. Ευτυχώς στην πλειονότητα των περιπτώσεων τα τσιμπήματα αυτού του είδους δεν είναι επικίνδυνα και οι περισσότεροι από τους ενήλικες χρειάζονται αρκετές εκατοντάδες τσιμπημάτων τον ίδιο χρόνο για να κινδυνεύσουν.

Πρώτες βοήθειες για τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας

Εάν δεν είστε αλλεργικοί απλά αφαιρέστε το κεντρί.

Αν είναι ορατό (πράγμα που σημαίνει ότι πρόκειται για μέλισσα, αφού οι σφήκες δεν αφήνουν πίσω τους το κεντρί), προσπαθήστε να το απομακρύνετε σπρώχνοντάς το πλάγια με τα δάχτυλά σας. MH χρησιμοποιήσετε τσιμπιδάκι γιατί είναι πιθανόν πιέζοντάς το να ελευθερώσετε περισσότερο δηλητήριο μέσα στην πληγή κι έτσι να πονέσει περισσότερο.

ΠΡΟΣΟΧΗ χρειάζεται να μην γίνει προσπάθεια αφαιρέσεως του κεντριού με πίεση (ζούληγμα) της περιοχής που είναι καρφωμένο με τα δάκτυλα ή με τα νύχια μας διότι μπορεί αντί να βγει το κεντρί προς τα έξω να σπρωχτεί ακόμα πιο βαθιά.

Καθαρίστε την περιοχή με προσοχή

Εφαρμόστε πάγο. Ακουμπήστε μια παγοκύστη για να αποφύγετε το πρήξιμο.
Πάρτε κάποιο αντιισταμινικό ή κρέμα κορτιζονούχο για τη φαγούρα και κάποιο

παυσίπονο για τον πόνο αν χρειάζεται.

Εάν έχετε σοβαρή αναφυλακτική αντίδραση, ξαπλώστε και αφαιρέστε με πολύ προσοχή το κεντρί ώστε να μην διαχυθεί το δηλητήριο στους ιστούς και ζητήστε άμεσα ιατρική βοήθεια.

Σημεία και συμπτώματα αλλεργικής αντίδρασης

Κνίδωση.
Κνησμός στα μάτια.
Συσφιγκτικό αίσθημα στο λαιμό και στο θώρακα.
Επείγοντα σημεία και συμπτώματα
Οίδημα του λάρυγγα, που προκαλεί δυσχέρεια αναπνοής.
Βήχας ή συριγμός.
Σοβαρή κνίδωση.
Κοιλιακές κράμπες, ναυτία και εμετός. Ελάττωση της αρτηριακής πίεσης που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της συνείδησης.

Εάν το τσίμπημα είναι στο λαιμό ή στο στόμα, θα πρέπει να αντιδράσετε άμεσα, γιατί αν πρηστεί θα εμποδίζει τη δίοδο του αέρα. Γλείψτε ένα παγάκι ή να πιείτε άφθονο παγωμένο νερό. Αν διαπιστώσετε ότι δυσκολεύεστε να αναπνεύσετε ή πρήζεστε στο πρόσωπο ή στο λαιμό, απευθυνθείτε στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Εάν γνωρίζετε την ευαισθησία σας για την εμφάνιση αλλεργικού σοκ, συμβουλευτείτε προληπτικά τον γιατρό σας και έχετε πάντα μαζί σας κάποια φάρμακα πρώτης βοήθειας (όπως αντιισταμινικά, κορτιζόνη, κάποιο εισπνεόμενο βρογχοδιασταλτικό, ένεση αδρεναλίνης για σοβαρές περιπτώσεις).

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΦ: Απαγορεύει την πώληση αυτού του προϊόντος – Περιέχει μη εγκεκριμένη ουσία

«Χρόνια πολλά Μυρτώ μου! Θα ελπίζω πάντα σε ένα ακόμη θαύμα!» – Η συγκινητική ανάρτηση της μαμάς για τα 26α γενέθλιά της

Πανικός στη Λευκάδα: 4χρονος κατάπιε δύο σφήκες με την πορτοκαλάδα που έπινε σε παραλία – Τον τσίμπησαν

Ροή Ειδήσεων