Παραμένουν υψηλά τα κρούσματα στα παιδιά – Η εικόνα από τα σχολεία

Παραμένουν υψηλά τα κρούσματα στα παιδιά - Η εικόνα από τα σχολεία

Παραμένουν υψηλά τα κρούσματα στα παιδιά – Η εικόνα από τα σχολεία

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά που επιβεβαιώθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των νέων μολύνσεων covid σημείωσε νέα μείωση. Ειδικότερα, εμφανίζεται μειωμένος κατά 9% σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 28 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2022, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 31.300.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ

Στα «ύψη» τα κρούσματα στα παιδιά - Πρόταση να κλείνει το τμήμα για 3 ημέρες μόλις εντοπιστεί κρούσμα

Η πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας όπου αναρτώνται τα σχολεία και τα τμήματα σχολείων όπου αναστέλλουν προσωρινά τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων επανενεργοποιήθηκε και μπορείτε να τη δείτε εδώ

 

Υπενθυμίζεται πως βάσει πρωτοκόλλου προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας τμημάτων για 14 ημέρες σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος μαθητή ή εκπαιδευτικού που ανήκει στο τμήμα.

Για την αναστολή λειτουργίας συνολικά της σχολικής μονάδας απαιτούνται τουλάχιστον 3 μη σχετιζόμενα μεταξύ τους κρούσματα, ενώ σε περίπτωση κρούσματος σε εκπαιδευτικού που διδάσκει σε περισσότερα από ένα τμήμα, γίνεται εκτίμηση κινδύνου βάσει της ιχνηλάτησης των στενών επαφών του κρούσματος.

Μόλις 16 τα σχολικά κρούσματα στη Λέσβο

Ενδεικτικό της κατάστασης το γεγονός ότι χθες Τετάρτη 6 Απριλίου στα σχολεία της Λέσβου καταγράφησαν μόλις 16 κρούσματα. Ειδικότερα,  νόσησαν τέσσερις μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, ένας καθηγητής, δύο μαθητές νηπιαγωγείων, οχτώ μαθητές Δημοτικών Σχολείων και ένας δάσκαλος.

ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΤΟ SELF TEST ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Aρνητικό self test χθες - θετικό σήμερα: Τι ισχύει στην περίπτωση αυτών των μαθητών

Κάθε Τρίτη θα προσέρχονται στα σχολεία οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έχοντας υποβληθεί σε αρνητικό self testΌπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα εισέρχονται στις σχολικές τάξεις έχοντας υποβληθεί σε έναν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο εβδομαδιαίως, ο οποίος θα πραγματοποιείται (ένα self test την εβδομάδα) έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι:

– Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

– Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

– Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννινα: Αισιόδοξα τα νέα για τον 7χρονο που τραυματίστηκε με το motocross

Το Σοκολατένιο Αυγό Αγάπης της Μέριμνας στηρίζει τα παιδιά που πενθούν την απώλεια γονιού από Covid 19

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε πληρώνεται η «bonus» δόση για τον Απρίλιο- Οι δικαιούχοι

«Το να κοιτάς το παιδί σου την ώρα που το σκοτώνεις, δείχνει…»: Η ψυχολόγος Μυρσίνη Κωστοπούλου καθηλώνει

 

 

 

 

Ροή Ειδήσεων