Παρίσι: Η Disneyland μετατρέπεται σε γιγαντιαίο εμβολιαστικό κέντρο!

Παρίσι: Η Disneyland μετατρέπεται σε γιγαντιαίο εμβολιαστικό κέντρο!

“Vaccinodrome” θα ονομάζεται από τις 24 Απριλίου και μετά η Ντίσνεϊλαντ του Παρισιού, αφού το κορυφαίο θεματικό πάρκο της Ευρώπης που είναι κλειστό εδώ και μερικούς μήνες λόγω της πανδημίας, θα φιλοξενήσει ένα μεγάλο κέντρο εμβολιασμού κατά της COVID-19, όπως άλλωστε εδώ και αρκετούς μήνες έχει γίνει στη Disneyworld της Αμερικής.

Το μεγάλο αυτό κέντρο εμβολιασμού θα λειτουργήσει “στο συνεδριακό κέντρο του Disney’s Newport Bay Club”, κοντά στα ξενοδοχεία της Disneyland, το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως για επαγγελματικές εκδηλώσεις. Προφανώς, δεν προβλέπεται καμία θεματική δραστηριότητα που να σχετίζεται με το πάρκο.

Στο κέντρο, το οποίο έχει κλείσει από τις 30 Οκτωβρίου λόγω των υγειονομικών περιορισμών για την αναχαίτιση της πανδημίας, “θα εμβολιάζονται το λιγότερο 1.000 άνθρωποι την ημέρα”. Ωστόσο, θα είναι ανοιχτό μόνο τα σαββατοκύριακα, χάρη στην κινητοποίηση περίπου εξήντα γιατρών, νοσηλευτών, πυροσβεστών και προσωπικού υποδοχής. Το δε κλείσιμο των ραντεβού θα γίνεται αποκλειστικά μέσω ίντερνετ και το σκεύασμα που θα χορηγείται θα είναι της Pfizer.

Δεν είναι ακόμα γνωστό μέχρι πότε θα λειτουργεί το συγκεκριμένο hub ως κέντρο εμβολιασμών.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτάχυνση αυτή των εμβολιασμών κατά της COVID-19, καθώς παρά τα 18 εκατομμύρια άτομα που λάβει μια πρώτη δόση, η Γαλλία παραμένει σε μία μέτρια θέση στην ευρωπαϊκή κούρσα εμβολιασμών (λίγο πάνω από την Ελλάδα).

Ροή Ειδήσεων