Πασχαλινά τσουρέκια: Πού θα κυμανθούν οι τιμές;

Πασχαλινά τσουρέκια: Πού θα κυμανθούν οι τιμές;

Αυτή την περίοδο έχουν την τιμητική τους.

Την τιμητική τους έχουν αυτή την περίοδο τα πασχαλινά εδέσματα, με τους φούρνους να ετοιμάζονται πυρετωδώς για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των πελατών. Παρ’ όλα αυτά, κι ενώ υπό κανονικές συνθήκες, αυτή την περίοδο τα αρτοποιεία «έτρεχαν και δεν έφταναν», φαίνεται πως φέτος τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά, αφού λόγω της ακρίβειας αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

«Τσιμπημένο» και φέτος το πασχαλινό τσουρέκι

Το τσουρέκι αποτελεί ένα από τα πιο παραδοσιακά γλυκά του Πάσχα, με τις τιμές του και φέτος να ποικίλλουν, αλλά σε κάθε περίπτωση να είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα, οι τιμές του δημοφιλούς εδέσματος διαμορφώνονται ως εξής:

Ακόμα και αν κάποιος αποφασίσει να επιχειρήσει να φτιάξει το δικό του τσουρέκι στο σπίτι και πάλι τα υλικά φέτος είναι ακριβότερα σε σχέση με το 2023. Ειδικότερα το απλό παραδοσιακό τσουρέκι ανέρχεται στα 20 ευρώ το κιλό, οπότε το μέσο τσουρέκι ανέρχεται στα 9,50 με 10 ευρώ ενώ το γεμιστό με κάστανο και το γεμιστό με σοκολάτα ανέρχονται στα 12,50 ευρώ. Αν και η εκτίναξη παγκοσμίως της τιμής της σοκολάτας προβληματίζει προς το παρόν οι έμποροι προτίθενται να κρατήσουν συγκρατημένες τις τιμές στα τσουρέκια με επικάλυψη και γέμιση σοκολάτας καθώς έχουν ήδη προμηθευτεί τις ποσότητες σοκολάτας που θα χρειαστούν για τα πασχαλινά γλυκά οπότε δεν αναμένεται να αυξήσουν περαιτέρω την τιμή.

Διαβάστε επίσης:

Κηφισιά: Ανήλικοι παρίσταναν τους ασθενείς και άρπαξαν δαχτυλίδι υπαλλήλου σε νοσοκομείο

Ιαπωνικά mochi με παγωτό: Εύκολη συνταγή για το viral παγωτό του TikTok

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Ο Λούλης ταξιδεύει στην Αρχαία Ελλάδα»

Ροή Ειδήσεων