Πατεράδες καταγγέλουν παιδοψυχολόγο για ψευδείς γνωματεύσεις ασέλγειας στα παιδιά τους

Πατεράδες καταγγέλουν παιδοψυχολόγο για ψευδείς γνωματεύσεις ασέλγειας στα παιδιά τους

Πατεράδες καταγγέλουν παιδοψυχολόγο για ψευδείς γνωματεύσεις ασέλγειας στα παιδιά τους

Μια αδιανόητη υπόθεση έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, η οποία βάζει στο στόχαστρο μια συγκεκριμένη παιδοψυχολόγο, την οποία χωρισμένοι πατεράδες καταγγέλουν για απάτη. Συγκεκριμένα, κατηγορούν την παιδοψυχολόγο, ότι υπέγραψε γνωματεύσεις που κατηγορούν τους άνδρες αυτούς, ότι κακοποιούν σεξουαλικά τα παιδιά τους, με στόχο την απαγόρευση της επικοινωνίας των παιδιών με τον πατέρα.

Για βιομηχανία ψευδών γνωματεύσεων για δήθεν ασέλγειες σε ανήλικα παιδιά κατηγορούν, λοιπόν, οι μπαμπάδες την εν λόγω παιδοψυχολόγο μέσω της δικηγόρου Χριστίνας Φλώρου που εκπροσωπεί ορισμένους από αυτούς. Η παιδοψυχολόγος αυτή φέρεται να έχει χορηγήσει στις μαμάδες των παιδιών γνωματεύσεις κατά των πρώην συζύγων για δήθεν κακοποιητικές συμπεριφορές στα παιδιά.

Δεν πρόκειται μόνο για μια παιδοψυχολόγο αλλά για μια σειρά “ειδικών”

“Στο πλαίσιο υποθέσεων που ανέλαβα, για δήθεν ασέλγεια πατέρων επί των τέκνων τους, όπου πατέρες κατηγορούνται από τις μητέρες με ακριβώς το ίδιο σύστημα, αντιλήφθηκα ότι υφίστανται συγκεκριμένοι/ες “παιδοψυχίατροι”, “παιδοψυχολόγοι” και λοιποί τεχνοκράτες, οι ίδιοι/ες κάθε φορά, που αναλαμβάνουν τη στήριξη των ως άνω σκευωριών κατά αθώων, προκειμένου να ενδυθούν με δικαστικό ένδυμα και ψευδοεπιστημονικότητα οι ως άνω κατηγορίες, και υφίσταται κοινή μεθοδολογία στην τέλεση του ως άνω εγκλήματος κατά αθώων.

Η δε Δικαιοσύνη χρησιμοποιείται για τους ως άνω παράνομους σκοπούς στο πανελλήνιο, και η καθυστέρηση των διαδικασιών της οδηγεί σε οικονομική και ηθική εξόντωση αθώους γονείς, οι οποίοι επιπλέον αποξενώνονται πλήρως από τα τέκνα τους μέχρι να ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία, η οποία οδηγεί μεν στην αθώωσή τους, αλλά μετά το πέρας τόσων ετών, ώστε σχεδόν να μην έχει πλέον νόημα, ενώ, ταυτόχρονα, οι υπαίτιοι των εγκλημάτων κατά αθώων συνεχίζουν ανενόχλητοι το καταστροφικό τους έργο”, αναφέρει η κ. Φλώρου στο ΘΕΜΑ.

Και συνεχίζει: “Εννέα πατέρες κατέθεσαν γνωστοποίηση/αίτηση (υπέχουσα θέση καταγγελίας) ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου (και έπεται συνέχεια). Εκεί έχουν αναγραφεί στοιχεία των υποθέσεων ενός εκάστου καταγγέλλοντος, από τα οποία αποδεικνύεται αβίαστα ότι για όλους τους αδίκως κατηγορηθέντες χρησιμοποιήθηκαν ακριβώς τα ίδια πρόσωπα και οι ίδιες μέθοδοι. Ζητήσαμε, λοιπόν, από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να επιληφθεί ώστε να διερευνηθεί εις βάθος το ζήτημα για αξιόποινες πράξεις και να ενημερωθούν οι κατά τόπους εισαγγελείς για το εγκληματικό αυτό φαινόμενο. Η καταγγελία μας αυτή έχει χρεωθεί ήδη σε αρμόδιο εισαγγελέα για περαιτέρω διερεύνηση”.

“Πρόκειται για ένα έγκλημα έναντι αθώων ανθρώπων”

Η κ. Φλώρου μιλώντας στο ΟPEN αναφέρει, ότι πρόκειται για ένα μοντέλο που χρησιμοποιείται κατά κόρον, να κατηγορούνται πατεράδες με ό,τι ειδεχθέστερο προκειμένου να μένουν μακριά από τα παιδιά τους. Κάποια στιγμή, ακολουθώντας τη νομική οδό, βρίσκουν το δίκιο τους, αλλά μπορεί να περάσουν 4 και 5 χρόνια μέχρι τότε. Πρόκειται για ένα έγκλημα έναντι αθώων ανθρώπων.

Και καταλήγει: “Όλα αυτά τα ζητήματα έχουν αυξηθεί τελευταία σαν αντίδραση στον νόμο Ν. 4800/2021 για τη Συνεπιμέλεια. Ο νόμος αύξησε τα δικαιώματα και των δύο γονέων στο επίπεδο να συνεργάζονται για τον τέκνο και έτσι κάποιες (και κάποιοι) βρήκαν έναν τρόπο να αντιδράσουν σε αυτόν τον νόμο.”

Πατέρας παιδιού που κατηγορείται για ασέλγεια καταγγέλει:

“Ο Γολγοθάς μου ξεκίνησε από το 2018, όταν με αποξένωσαν από το παιδί μου, και κορυφώθηκε το 2020, όταν έκανα ασφαλιστικά μέτρα, αφού δεν έβλεπα άλλη λύση ώστε να βλέπω το παιδί μου. Με κατήγγειλαν μισή ώρα πριν τη συζήτηση, ότι ασελγούσα στο παιδί μου. Η ‘έκθεση’ που διάβασα -που δεν έχει καμία νομική υπόσταση- αναφέρει, ότι ασελγούσα σεξουαλικά στο παιδί μου”, λέει πατέρας που έχει πέσει θύμα αυτής της κατάστασης.

Ο ίδιος λέει πως στόχος της μητέρας και της οικογένειάς της είναι να αποξενώσουν από τον ίδιο το παιδί του, το οποίο ο πατέρας έχει να δει από κοντά από το 2018.

Αξίζει να αντιληφθεί κανείς, ότι παράλληλα το τέκνο περνά μια τρομερή διαδικασία, αφού το τραβούν σε μια σειρά από ειδικούς μέχρι να αποδειχθεί η αλήθεια. Την ίδια ώρα βιώνει και την αποξένωση, όχι μόνο από τον “κακό” γονιό, αλλά και από τον γονιό που έχει κινήσει όλες αυτές τις διαδικασίες.

Αυτή τη στιγμή μιλάμε για 16 περίπου καταγγελίες που έχουν υποπέσει στην αντίληψη της δικηγόρου. Σε όλες αυτές τις υποθέσεις εμπλέκεται η ίδια παιδοψυχολόγος.

Αρεοπαγίτης εισαγγελέας έχει αναλάβει την υπόθεση και αναμένονται εξελίξεις.

Διαβάστε ακόμα:

Α’ Δημοτικού φέτος; Δείτε όλα τα σχολικά που θα χρειαστείτε!

«Δεν μου άρεσε το δημοτικό, γέλαγαν μαζί μου επειδή ψεύδιζα, μπέρδευα γράμματα…»

Υπ. Παιδείας: Έκπτωση στα ακτοπλοϊκά για τη μετάβαση των αναπληρωτών στα νησιά

Ροή Ειδήσεων