Πατέρας απαγορεύεται να φύγει από τη χώρα αν δεν πληρώσει τη διατροφή στην πρώην σύζυγο & τα παιδιά

Πατέρας «απαγορεύεται να φύγει από τη χώρα για 8.000 χρόνια» αν δεν πληρώσει τη διατροφή στην πρώην σύζυγο & τα παιδιά

Πατέρας απαγορεύεται να φύγει από τη χώρα αν δεν πληρώσει τη διατροφή στην πρώην σύζυγο & τα παιδιά

Ένας Αυστραλός που ζει στο Ισραήλ, διαμαρτύρεται πως είναι αντιμέτωπος με «απαγόρευση εξόδου 8.000 ετών» από τη χώρα, αν δεν καταβάλει 2,14 εκατομμύρια ευρώ σε διατροφή στην πρώην σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά.

Ο 44χρονος χημικός Νόαμ Χούπερτ εργάζεται για μία φαρμακευτική εταιρεία και δεν του επιτρέπεται να φύγει από το Ισραήλ «μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 9.999», αν δεν πληρώσει, σύμφωνα με το news.com.au, το οποίο επικαλείται ο Guardian. Το πρωτοφανές απαγορευτικό φέρεται να του επιβλήθηκε μετά από τη δίκη στην οποία τον οδήγησε η πρώην σύζυγος και μητέρα των παιδιών.

Η πρωτοφανής απόφαση του δικαστηρίου

Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο Χούπερτ πρέπει να καταβάλλει κάθε μήνα 1.425 ευρώ για κάθε ένα από τα παιδιά τους, έως ότου αυτά κλείσουν τα 18. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν ο χημικός έχει καταβάλει έστω και μία δόση διατροφής έως σήμερα, ή αν οφείλει να προεξοφλήσει το ποσό, ώστε να αρθεί το απαγορευτικό.

Φαίνεται δε πως το έτος 9.999μ.Χ καθορίστηκε μάλλον «μηχανικά» επειδή ήταν το μέγιστο δυνατό που μπορεί να εισαχθεί στο διαδικτυακό σύστημα.

Η πρώην σύζυγος του Χούπερτ, με καταγωγή το Ισραήλ, είχε επιστρέψει στη χώρα το 2011, όταν τα παιδιά τους ήταν ηλικίας τριών μηνών και πέντε ετών αντίστοιχα. Εκείνος τους ακολούθησε το 2012 και λέει πως εδώ και 8 χρόνια μετά την δίκη δεν μπορεί να φύγει από τη χώρα για κανέναν λόγο, ούτε καν για δουλειά.

Τι υποστηρίζει ο μπαμπάς

Ο Χούπερτ υποστηρίζει πως είναι ένας από τους πολλούς που διώκονται από τη Δικαιοσύνη του Ισραήλ, «απλώς και μόνο επειδή είχαν παντρευτεί γυναίκα από το Ισραήλ».

Το οικογενειακό δίκαιο του Ισραήλ έχει συχνά κατακριθεί για διακρίσεις κατά των γυναικών πάντως. Το 2018, το υπουργείο Οικονομικών διαπίστωσε ότι το 43% των διαζευγμένων πατεράδων αρνούνταν να πληρώσουν οποιαδήποτε διατροφή στις πρώην συζύγους τους. Οι μητέρες που βασίζονται αποκλειστικά στην κρατική στήριξη, επλήγησαν σημαντικά φέτος το καλοκαίρι από την περικοπή των χρηματοδοτήσεων που προκάλεσαν οι διαφωνίες για τον προϋπολογισμό.

Με πληροφορίες από News.au.com και Guardian

 

Διαβάστε επίσης:

Γονείς, αυτό είναι το σύμπτωμα που πρέπει να σας ανησυχήσει στα παιδιά αυτές τις μέρες

Μόλις ανακοινώθηκε: Η μεγάλη αλλαγή που θα ισχύσει από αύριο (30/12) υποχρεωτικά για ΟΛΟΥΣ μας

Πάτρα: Έξι βρέφη ηλικίας από 14 ημερών έως 7 μηνών νοσηλεύονται με κορωνοϊό

Ροή Ειδήσεων