Πατέρας ζωγράφισε τα παιδιά του για να είναι όλοι μαζί στο τραπέζι των Χριστουγέννων

Πατέρας ζωγράφισε τα παιδιά του για να είναι όλοι μαζί στο τραπέζι των Χριστουγέννων

Το φετινό εορταστικό τραπέζι των Χριστουγέννων ήταν διαφορετικό από κάθε άλλη χρονιά για την οικογένεια του κυρίου Δημήτρη Κλέτσα από τη Λάρισα. Λόγω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων τα παιδιά τους δεν μπορούσαν να τους επισκεφθούν και εκείνος βρήκε τον τρόπο να τα έχουν νοερά κοντά τους στο χριστουγεννιάτικο γεύμα.

Τι σκέφθηκε;

Σαν ερασιτέχνης ζωγράφος που είναι πήρε τα πινέλα ανά χείρας και ζωγράφισε τα πορτραίτα των δυο παιδιών του και των συντρόφων τους, τα τοποθέτησε στις καρέκλες γύρω από το τραπέζι και η σύζυγός του Τασούλα έβαλε μπροστά τους πιάτα και ποτήρια όπως θα έκανε αν ερχόντουσαν όπως κάθε χρόνο.

Όπως εξηγεί ο ερασιτέχνης ζωγράφος στο protothema.gr την απόφαση αυτή την πήρε την παραμονή των Χριστουγέννων, ενώ χρειάστηκαν μόλις λίγες ώρες για να ετοιμαστούν τα πορτρέτα των «επίσημων» καλεσμένων του:

«Το μεσημέρι των Χριστουγέννων ήταν όλα έτοιμα. Η γυναίκα μου ενθουσιάστηκε, ενώ στην επικοινωνία που είχαμε με το παιδιά μας το χάρηκαν πάρα πολύ. Ως ερασιτέχνης ζωγράφος είχα να κάνω πορτρέτο τουλάχιστον 50χρόνια, αλλά εντάξει για τον χρόνο που είχα μπροστά μου πιστεύω πως καλά τα κατάφερα. Ήξερα εδώ και μέρες πως εξαιτίας του ιού δεν θα καταφέρει κανένας να μας επισκεφτεί κι έτσι σκέφτηκα ένα δικό μου τρόπο για να τους έχουμε κοντά».

Για οδηγό του στην όλη καλλιτεχνική του προσπάθεια ο κ.Κλέτσας είχε τις φωτογραφίες των τεσσάρων αγαπημένων του προσώπων, που τον βοήθησαν ώστε να αποτυπώσει με το κάρβουνο καλύτερα τα χαρακτηριστικά τους στην ακουαρέλα:

«Το βασικό υλικό είναι το κάρβουνο, ωστόσο χρησιμοποίησα κι άλλα προκειμένου το αποτέλεσμα να μου αρέσει περισσότερο. Όταν τα παιδιά μου είδαν τι είχα κάνει πραγματικά ενθουσιάστηκαν. Ο γιος μου μάλιστα θέλησε τις φωτογραφίες να τις μοιραστεί με τους φίλους του στο facebook και όλοι είχαν να πουν τα καλύτερα».

Πηγή: protothema.gr

Ροή Ειδήσεων