Πάτρα: Διασωληνώθηκε εκ νέου το νεογνό της 23χρονης που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση λόγω κορωνοϊού

Πάτρα: Διασωληνώθηκε εκ νέου το νεογνό της 23χρονης που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση λόγω κορωνοϊού

Στο Τμήμα των πρόωρων στην Παιδιατρική Κλινική νοσηλεύεται το μωρό της 23χρονης από τη Δυτική Αχαΐα η οποία νοσηλεύεται με κορωνοϊό διασωληνωμένη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Το μωρό διασωληνώθηκε εκ νέου

Το μωρό χθες αποσωληνώθηκε, σήμερα όμως χρειάστηκε να διασωληνωθεί εκ νέου όπως αναφέρει στο thebest.gr o Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικης του ΠΓΝΠ Γαβριήλ Δημητρίου.

Η διασωλήνωση χρειάστηκε λόγω του οτι το μωρό είναι πρόωρο όπως εξηγεί, ενώ του εχει διενεργηθεί μοριακό τεστ κορωνοϊού προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει προσβληθεί από τον ιό.

Πώς η 23χρονη έγκυος βρέθηκε να δίνει μάχη για τη ζωή της

Ήταν μόλις 8 μηνών έγκυος η 23χρονη Κωνσταντίνα όταν της ανακοίνωσαν οι γιατροί πως πρέπει να προχωρήσουν σε πρόωρο τοκετό καθώς, η πνευμονία που της προκάλεσε ο κορωνοϊός έθετε πλέον σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή της ίδιας αλλά και του μωρού που κυοφορούσε.

«Είναι μια γυναίκα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα υγείας. Ήταν σε τελειόμηνη φάση εγκυμοσύνης. Εντούτοις προσβλήθηκε από κορωνοϊό, έκανε μια βαριά πνευμονία. Δυστυχώς μπήκε επειγόντως σε τοκετό προκειμένου να σωθεί και το έμβρυο αλλά και η ζωή της και παραμένει διασωληνωμένη σε ΜΕΘ σε αρκετά βαριά κατάσταση» εξήγησε η Καρολίνα Ακινοσόγλου, υπεύθυνη της κλινικής Covid-19 στο νοσοκομείο του Ρίου

Η ενδοοικογενειακή διασπορά έπαιξε άσχημο παιχνίδι στην έγκυο

Ο κορωνοϊός πρωτοχτύπησε την πόρτα του σπιτιού τους τέλη Φεβρουαρίου όταν ο Φίλιππος Λιάκος ένιωσε τα πρώτα συμπτώματα.

«Εγώ πριν 22 ημέρες ένιωσα τα πρώτα συμπτώματα. Έκανα το τεστ, βγήκα θετικός, η γυναίκα μου αρνητική. Στην αρχή νοσούσα ελαφριά μετά άρχισα να χειροτερεύω. Στην τρίτη μέρα κόλλησε και η γυναίκα μου» τόνισε ο Φίλιππος Λιάκος.

Ήταν θέμα χρόνου να νοσήσει και η νύφη του, η οποία διένυε τότε τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Η διάγνωση πνευμονίας και ο πρόωρος τοκετός

Βαριά πνευμονία διέγνωσαν οι γιατροί και η μεταφορά της στη ΜΕΘ κρίθηκε αναγκαία. Προηγουμένως, υποβλήθηκε σε έκτακτη καισαρική καθώς, η υγεία και των δύο βρισκόταν σε κίνδυνο. Λίγο μετά τις 4 χθες το πρωί, ήρθε στον κόσμο ένα αγοράκι 2.200, το οποίο παραμένει στον θάλαμο αρνητικής πίεσης.