Πάτρα: Στο έλεος της φωτιάς το Πλατάνι – εκκενώθηκαν δύο σχολεία!

Πάτρα: Στο έλεος της φωτιάς το Πλατάνι - εκκενώθηκαν δύο σχολεία!

Πάτρα: Στο έλεος της φωτιάς το Πλατάνι – εκκενώθηκαν δύο σχολεία!

Μια νέα πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή του Πλατανίου, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους και τις αρχές. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του best.gr, η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση, κοντά σε σπίτια και κατασκήνωση της ΔΕΗ. Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και ενισχυμένη, με την επιχείρηση να εξελίσσεται δυναμικά.

Η Εξέλιξη της πυρκαγιάς

Η πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα σε αγροτοδασική έκταση και γρήγορα επεκτάθηκε λόγω των ανέμων. Οι πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο με 20 οχήματα και δύο πεζετέλ, ενώ η εικόνα της φωτιάς δείχνει σημάδια βελτίωσης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, είναι πιθανό η φωτιά να ξεκίνησε από κάτοικο που έκαιγε ξερά χόρτα.

Προστασία των Κατοίκων και των Μαθητών

Η προτεραιότητα των αρχών ήταν η ασφάλεια των κατοίκων και των μαθητών στην περιοχή. Δύο σχολεία εκκενώθηκαν αμέσως, με τους μαθητές να απομακρύνονται με λεωφορεία. Παρά την ένταση της φωτιάς, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές σε σπίτια ή κτίρια.

Στο σημείο έχει σπεύσει και ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση. Ο κ. Ζαΐμης, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ανέφερε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος συνδράμει στο έργο της κατάσβεσης με δύο υδροφόρα οχήματα. “Παρακολουθούμε από κοντά και ενισχύουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση αντιμετώπιση του συμβάντος,” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Κατάσταση αυτή τη Στιγμή

Οι πυροσβέστες συνεχίζουν την προσπάθειά τους, έχοντας να αντιμετωπίσουν δύσκολες συνθήκες λόγω των ανέμων και της μορφολογίας της περιοχής. Παρά την αρχική ένταση, οι προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης φαίνεται να αποδίδουν, καθώς η εικόνα της φωτιάς είναι πλέον καλύτερη.

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Πιερρακάκης για Ελληνική PISA: «Οι μαθητές δεν χρειάζονται καμία προετοιμασία»

Αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες: Πότε αλλάξει ο καιρός; H πρόγνωση Καλλιάνου

Αποκαλυπτικά στοιχεία: 2 παιδιά εξαφανίζονται κάθε τρεις ημέρες!