“Πείτε στα παιδιά σας να εργάζονται κατά την διάρκεια των σπουδών” παροτρύνει γνωστός οικονομολόγος και εξηγεί

“Πείτε στα παιδιά σας να εργάζονται κατά την διάρκεια των σπουδών” παροτρύνει γνωστός οικονομολόγος και εξηγεί

Δεν λέμε να τους το πείτε με το που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των βάσεων και πριν καλά-καλά γραφτούν στο Τμήμα Σπουδών στο οποίο ανήκουν. Πρόκειται, όμως, για μία συζήτηση που αξίζει να κάνετε με τα ενήλικα πλέον παιδιά σας, όταν πλέον θα είναι φοιτητές και που, εφόσον συμφωνήσουν, σύντομα θα ανακαλύψουν πόσα έχουν να κερδίσουν από την εργασία, έστω part-time, κατά την διάρκεια των σπουδών τους.

Ο οικονομολόγος και συγγραφέας κ. Γιάννης Σιάτρας, σε ανάρτησή του στο Facebook γιατί έχει νόημα να εργάζονται τα παιδιά παράλληλα με τις σπουδές τους:

“Παρακαλώ, επιτρέψτε μου μια συμβουλή προς τους γονείς που τα παιδιά τους πέρασαν σε κάποια σχολή: Να πείτε στα παιδιά σας να δουλεύουν κατά την περίοδο που σπουδάζουν. Ακόμη και αν δεν το έχετε ανάγκη. Να δουλεύουν και να βγάζουν τουλάχιστον ένα μέρος των εξόδων τους. Οποιαδήποτε δουλειά -καμία δουλειά δεν είναι ντροπή άλλωστε- ή ακόμη καλύτερα σε κάτι σχετικό με αυτό που σπουδάζουν. Δε ξέρετε πόσο καλό θα τους κάνει. Θα καταλάβουν ότι αν θέλουν να σπουδάσουν αυτό που αγαπάνε, θα πρέπει να κάνουν θυσίες και να κουραστούν γι αυτό. Θα μάθουν να κερδίζουν χρήματα και θα εκτιμήσουν την αξία τους ενώ θα καταλάβουν πόσο εσείς κουραζοσασταν γι αυτούς όλα τα προηγούμενα χρόνια. Θα μάθουν από το μεγάλο σχολείο της ζωής. Και πιστέψτε με, μαθαίνοντας όλα αυτά, θα γίνουν καλύτεροι επιστήμονες και καλύτεροι άνθρωποι. Και δε θα πεινάσουν ποτέ στην ζωή τους.

Θα βρούν το χρόνο για να δουλεύουν. Θα μάθουν να τον διαχειρίζονται καλύτερα και πιο αποτελεσματικά. Και θα τους περισσεύει και χρόνος και για έρωτες και για διασκέδαση! Μάθετε στα παιδιά σας ότι δεν θα υπάρχει πάντα κάποιος να τους φροντίζει και ότι θα πρέπει από τώρα να μαθουν να στηρίζουν τους εαυτούς τους. Προετοιμάστε τους για τη ζούγκλα που υπάρχει πέρα από το προστατευτικό καβούκι της οικογένειας.”
Δείτε εδώ την αρχική ανάρτηση του κ. Σιάτρα:

https://www.facebook.com/yannis.siatras1/posts/2103650099661248

 

Ροή Ειδήσεων