Πέντε τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής έλαβαν αντιστοιχία με τμήματα Πολυτεχνικής Σχολής

Πέντε τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής έλαβαν αντιστοιχία με τμήματα Πολυτεχνικής Σχολής

Πέντε τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής έλαβαν αντιστοιχία με τμήματα Πολυτεχνικής Σχολής, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, είναι τα εξής τμήματα:
Ναυπηγών Μηχανικών,
Μηχανολόγων Μηχανικών,
Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής,
Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών,
Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών
Αύριο, Παρασκευή 24 Μαΐου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση προκειμένου να λάβει αντίστοιχη αντιστοίχιση και το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών.

Η κοινή δήλωση του Κοσμήτορα της Σχολής, Κωνσταντίνου Στεργίου και των προέδρων των Τμημάτων:

«Η επιτυχής ολοκλήρωση της προσπάθειας με ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής, έρχεται ως επιστέγασμα της ποιοτικής δουλειάς που αποδεδειγμένα πλέον γίνεται στα Τμήματα από όλα τα μέλη ΔΕΠ/ΕΔΙΠ/ΕΤΕΠ/Διοικητικό προσωπικό, της συστηματικής προεργασίας και άριστης παρουσίασης των Τμημάτων στο πλαίσιο της Επιτροπής και της άριστης οριζόντιας συνεργασίας των Τμημάτων στο πλαίσιο του συντονιστικού ρόλου της Κοσμητείας σε όλα τα προβλεπόμενα καθοριστικά βήματα, καθώς και τη συμπαράσταση εκ μέρους του Πρύτανη.

Η συνεδρίαση για το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών πιθανότατα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 24/5.
Όσον αφορά στο Τμήμα Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής, μετά την επιτυχία να αναγνωριστεί το Πρόγραμμα Σπουδών του ως Integrated Master, υπάρχει αισιοδοξία για την περαιτέρω θετική πορεία του στο πλαίσιο του Άρθρου 66.

Το Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής αποτελεί ένα πολύ αξιόλογο Τμήμα που του δίνει ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία στο πανεπιστήμιό μας μια και δεν υπάρχει άλλο αντίστοιχο στην Ελλάδα. Η αναγνώριση της αξίας του επιβεβαιώθηκε όταν μετά την παρουσίαση του Τμήματος η ΕΘΑΑΕ για πρώτη φορά δέχθηκε να το ισοτιμήσει με Τμήμα του εξωτερικού. Βρισκόμαστε σε διαδικασία εξέτασης του τρόπου συμμετοχής του στην Πολυτεχνική Σχολή στο πλαίσιο του υπάρχοντος κανονιστικού πλαισίου.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη διαδικασία επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη της επιτροπής που αποτελούνται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής και εκπρόσωπο του Υπουργείου Μεταφορών κ. Κοτσώνη, τους εκπροσώπους των Υπουργείων Παιδείας και Περιβάλλοντος, τον Πρόεδρο της ΕΘΑΑΕ κ. Μήτκα για το έργο της ΕΘΑΑΕ στο πλαίσιο της πιστοποίησης των Τμημάτων και τη συμβολή της ΕΘΑΑΕ στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων των πιστοποιήσεων στα μέλη της επιτροπής, τους εκλεκτούς συναδέλφους από τις άλλες πολυτεχνικές σχολές που συμμετείχαν στη διαδικασία, καθώς και τους εκπροσώπους του ΤΕΕ κ. Μοροπούλου και κ. Μπαρδάκη για την λεπτομερειακή δουλειά τους, την εξαιρετική συνεργασία και την αντικειμενικότητα της κρίσης τους».

Διαβάστε επίσης:

Οι πρυτάνεις αποφάσισαν ψηφιακή διεξαγωγή των εξετάσεων για να μη χαθεί το εξάμηνο

«Eλεύθερο Πανεπιστήμιο»: 19 ερωτήσεις + απαντήσεις από το Υπουργείο Παιδείας