Περισσότερα από 70 παιδιά νοσηλεύτηκαν στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης με κορωνοϊό

Περισσότερα από 70 παιδιά νοσηλεύτηκαν στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης με κορωνοϊό

Το δεύτερο κύμα έξαρσης του κορωνοϊού συνεχίζει την επέλασή του και σύμφωνα με τα επίσημα ιατρικά στοιχεία όλο και περισσότερα παιδιά διαγιγνώσκονται θετικά με αρκετά εξ αυτών να χρήζουν νοσηλείας.

Μετά τα 20 περιστατικά παιδιών με κορονωϊό μέσα σε δυο εβδομάδες που καταγράφηκαν στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», σήμερα στο φως της δημοσιότητας, ήρθαν τα αντίστοιχα παιδιατρικά περιστατικά που καταγράφησαν στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα από 70 παιδιά νοσηλεύτηκαν με κοροναϊό στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα, δήλωσε ο καθηγητής Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας και διευθυντής Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Ροηλίδης.

Τα παιδιά κολλάνε από τους μεγάλους

Μιλώντας στον Real Fm Θεσσαλονίκης ο κ. Ροηλίδης είπε « πως τα παιδιά ακολουθούν την πανδημία και συνήθως κολλούν από τους μεγάλους. Σπάνια συμβαίνει το αντίθετο».

Επίσης, σημείωσε πως τα μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά, όπως οι μαθητές Λυκείου, που μολύνονται από τον κορωνοϊό συμπεριφέρονται όπως οι ενήλικες όσον αφορά στη μετάδοση του ιού.

Σήμερα νοσηλεύονται 2 ανήλικοι

Σήμερα, πάντως, όπως ο ίδιος ανέφερε, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται δύο ανήλικοι.

Β. Παπαευαγγέλου: “Οι γονείς μεταδίδουν τη λοίμωξη σε παιδιά και μεγαλύτερους”

Υπενθυμίζεται πως την άποψη ότι τα κρούσματα προέρχεται κυρίως από ενδοοικογενειακή διασπορά εξέφρασε στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης για τον ιό και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου λέγοντας ότι ““Έχουμε ενδοοικογενειακή διασπορά. Δηλαδή, αυτό που συχνά παρατηρείται από την ιχνηλάτηση, είναι ότι οι γονείς μεταδίδουν τη λοίμωξη τόσο στα παιδιά, όσο και στους ενήλικες άνω των 65 ετών.”

Ροή Ειδήσεων