Πλαφόν μπαίνει στο βρεφικό γάλα – Τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας

βρεφικό γάλα

Πλαφόν μπαίνει στο βρεφικό γάλα – Τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας

Όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μαξίμου.

Την επιβολή πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους του βρεφικού γάλακτος ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη δήλωσή του από το Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Τετάρτης, στο πλαίσιο της κυβερνητικής σύσκεψης για την καταπολέμηση της ακρίβειας.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις αυξήσεις αδικαιολόγητες. “Σκοπός μας είναι να διορθώσουμε κατεστημένες στρεβλές πρακτικές”, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε παρεμβάσεις για τις καθαρές τιμές τιμοκαταλόγου βασικών αγαθών, περιορίζοντας τις εκπτώσεις των προμηθευτών κατά 30% και μεταφέροντας το όφελος στον καταναλωτή.

Το μέτρο αυτό θα αφορά καθαριστικά σπιτιού, οδοντόκρεμες, αφρόλουτρα, βρεφικές πάνες, οπωροκηπευτικά.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι απασχολεί την κυβέρνηση η οικονομική επιβάρυνση για τις νέες οικογένειες.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ότι στη μάχη κατά της ακρίβειας η κυβέρνηση αξιοποιεί διαρκώς νέα εργαλεία “μέχρι να καταλάβουν όλοι και ειδικά οι πολυεθνικές ότι η Ελλάδα δεν είναι μπανανία και ότι ο πληθωρισμός της απληστίας δεν είναι ανεκτός”.

Υποστήριξε ότι η ενδυνάμωση της ΔΙΜΕΑ και οι εντατικοί έλεγχοι έχουν βοηθήσει την κυβέρνηση να κατανοήσει καλύτερα τους μηχανισμούς της αγοράς. Τόνισε ότι τα νέα μέτρα έχουν στόχο να αντιμετωπίσουν χρόνιες στρεβλώσεις, που όπως είπε έχουν γίνει εντονότερες λόγω της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης και υπογράμμισε: “Είναι απαράδεκτο προϊόντα πολυεθνικών να πωλούνται ακριβότερα στη χώρα μας”.

Διαβάστε επίσης: 

Αγωνία για 9χρονo αγόρι που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων με συμπτώματα μηνιγγίτιδας

Η ζωή της 37χρονης που σκότωσε το μωρό της και η μαθητική τραγωδία των Τεμπών

«Σκότωσα αυτόν που δηλητηρίαζε το παιδί μου»: Τα πρώτα λόγια του πατέρα που δολοφόνησε τον κουνιάδο του

Ροή Ειδήσεων