Ποια η εικόνα από τα περιστατικά νόσησης παιδιών με γρίπη; Η καθ. Παπαευαγγέλου απαντά στο Ιnfokids.gr

Ποια η εικόνα από τα περιστατικά νόσησης παιδιών με γρίπη και κορωνοϊό; Η καθ. Παπαευαγγέλου απαντά στο Ιnfokids.gr

Ποια η εικόνα από τα περιστατικά νόσησης παιδιών με γρίπη; Η καθ. Παπαευαγγέλου απαντά στο Ιnfokids.gr

Την εμφάνισή της έχει κάνει η εποχική γρίπη στη χώρα μας και μάλιστα σε μία κρίσιμη χρονική στιγμή, λόγω της νέας έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού που οι ειδικοί αποδίδουν στην  Ομικρον 2.
Mάλιστα τις τελευταίες μέρες γονείς μας λένε ότι οι τάξεις των παιδιών είναι “αποδεκατισμένες” καθώς πολλοί μαθητές απουσιάζουν είτε λόγω γρίπης Η3Ν2 είτε λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.
Αυτό το σκηνικό προβληματίζει ιδιαιτέρως γονείς και επιστήμονες καθώς φοβούνται  μήπως η συννοσηρότητα απειλήσει το σύστημα Υγείας.

Τι ισχύει για τα περισταστικά γρίπης στα παιδιά;

Β. Παπαευαγγέλου: Περίπου 100 παιδιά νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή με κορωνοϊό

Η διαπιστευμένη συντάκτρια του Ιnfokids.gr σε ερώτηση που υπέβαλε προς την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου αναφορικά με τα περιστατικά νόσησης των παιδιών με γρίπη και το αν υπάρχει πράγματι αυξημένος κίνδυνος για την υγεία τους λόγω κορωνοϊού έλαβε την απάντηση ότι “Αυτή τη στιγμή καταγράφεται γρίπη Η1N2. Δεν έχουμε Η1Ν1. Και η γρίπη έχει ένα χαρακτηριστικό, ότι είναι εποχιακή νόσος.

Ελπίζουμε ότι με το τέλος της εβδομάδας αυτής θα φτιάξει ο καιρός, οπότε ελπίζουμε ότι δεν θα κρατήσει και πολύ η γρίπη. Δεν έχω υπ’ όψιν μου εγώ τέτοια περιστατικά που στην ίδια οικογένεια να έχουμε διάδοση και γρίπης και κορωνοϊού, αλλά μπορεί να συμβεί. Τη στιγμή που κυκλοφορούν και οι δυο ιοί στην κοινότητα, αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί να συμβεί.”

Σε διευκρινιστική ερώτηση για το αν υπάρχει κίνδυνος το παιδί με γρίπη να νοσήσει βαρύτερα αν κολλήσει και covid η κα Παπαευαγγέλου ξεκαθάρισε ότι

Κοιτάξτε, αυτό τον καιρό που είχαμε αρκετά κρούσματα, που διαγνώσαμε με γρίπη στο νοσοκομείο, και από ότι ακούω και από τα Παίδων δεν είχαμε κάποια σημαντική διαφοροποίηση από την κοινή πορεία που βλέπουμε στην γρίπη. Δεν είχαμε σοβαρά περιστατικά, δηλαδή.”

 

Διαβάστε επίσης:

«Προς τους κακοποιητικούς γονείς μου: Χάρη σε εσάς θα ζήσω με άφθονη αγάπη γύρω μου»

Το μυστικό για να γράφουν οι μαθητές κείμενα που ξεχωρίζουν για την αρτιότητα και το πλούσιο λεξιλόγιο

Δ. Μιχαηλίδου: Παγκόσμια Ημέρα για το σύνδρομο Down – Σπάμε τα στερεότυπα: Αναπηρία, όχι ειδικές ανάγκες

Ροή Ειδήσεων