Ποιο και πόσο νερό είναι κατάλληλο για τα παιδιά μας;

Ποιο και πόσο νερό είναι κατάλληλο για τα παιδιά μας;

Η ζέστη ξεκίνησε και ο οργανισμός μικρών και μεγάλων έχει αυξημένη ανάγκη για ενυδάτωση. Οι ειδικοί συνιστούν καθημερινά να πίνουμε άφθονο νερό.

Γιατί το νερό είναι τόσο απαραίτητο;

Το κύριο συστατικό του ανθρωπίνου σώματος είναι το νερό. Αποτελεί περισσότερο από το 50% του βάρους. Το νερό αποτελεί το κύριο συστατικό όλων των υγρών του ανθρωπίνου σώματος. Κακή ποιότητα νερού μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία του εντέρου αλλά και ακόμη πιο σοβαρά προβλήματα υγείας .

Η σωστή ποσότητα υγρών που χρειάζεται ένα παιδί εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες: η ηλικία, το φύλο, η θερμοκρασία περιβάλλοντος αλλά και η σωματική άσκηση (λόγω μεγαλύτερης απώλειας υγρών) παίζουν σημαντικό ρόλο. Σαν γενική αρχή πρέπει να καταναλώνουν 6-8 ποτήρια υγρών ανά ημέρα. Σημειώνεται πως όταν έχει ακραία ζέστη, το παιδί μπορεί να χρειάζεται και μεγαλύτερες από αυτές τις ποσότητες.

Ποιο νερό είναι κατάλληλο;

Τα μικρά παιδιά και τα βρέφη είναι πολύ ευαίσθητα και η υγεία τους μπορεί να επιβαρυνθεί από την ποιότητα του νερού που θα καταναλώσουν. Επομένως, ένα νερό για να είναι κατάλληλο για κατανάλωση από μικρά παιδιά θα πρέπει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

Να μην έχει μικρόβια: Πάντα να πλένουμε τα χέρια μας πριν δώσουμε νερό στο παιδί, ενώ και τα σκεύη που χρησιμοποιούμε να είναι καλά πλυμένα.

Να έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε άλατα: Νερό υψηλής αλατότητας συνήθως απαντάται σε παραθαλάσσιες περιοχές και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στα νεφρά των μικρών παιδιών.

Να έχει ισορροπημένη περιεκτικότητα σε ωφέλιμα ιχνοστοιχεία και μέταλλα όπως Ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο, κάλιο.

Να έχει δροσερή, ευχάριστη γεύση και οσμή, να είναι διαυγές και καθαρό.

Να μην έχει χλώριο, ίνες αμιάντου και ιζήματα που έχουν επικαθίσει με τα χρόνια στις παλιές σωληνώσεις και μέσω της αυξομείωσης της πίεσης του δικτύου, διασπώνται, καταλήγοντας στο ποτήρι μας.

Να μην έχει βαρέα μέταλλα: τα οποία είναι πολύ επικίνδυνα και αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για την υγεία μας, αν και συνήθως εμφανίζονται σπάνια στο πόσιμο νερό. Προκαλούν σοβαρές βλάβες και υπάρχουν συγκεκριμένα νομοθετικά όρια. Επίσης επιβαρύνουν συσσωρευτικά τον οργανισμό των μικρών παιδιών αλλά και των μεγάλων.

Και πώς εξασφαλίζουμε όλα τα παραπάνω;

Ένας από τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την καλή μας υγεία, είναι η ποιότητα του νερού που πίνουμε. Η ανάγκη να φροντίσουμε για την καλή μας υγεία και να έχουμε πρόσβαση σε ασφαλές και καθαρό νερό είναι προτεραιότητα για όλη την οικογένεια, για τον λόγο αυτό Η Rainbow Waters πάει ένα βήμα μπροστά την τεχνολογία των φίλτρων νερού και προσφέρει καινοτόμες και οικολογικές λύσεις, οι οποίες θα βελτιώσουν άμεσα το νερό σας και θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα σας.

Φίλτρο Νερού 3Μ

Φίλτρα νερού κάτω πάγκου 3Μγια νερό πόλεων

 • Επώνυμα, πιστοποιημένα φίλτρα ενεργού άνθρακα κατά το πρότυπα NSF/ANSI 42 & 53 , κατασκευής 3Μ.
 • Φιλτράρουν και βελτιώνουν την ποιότητα του νερού προσφέροντας καθαρό φιλτραρισμένο νερό για όλες τις χρήσεις της κουζίνας.
 • Έχουν υγειονομικό σχεδιασμό.
 • Κεφαλή φίλτρου με ενσωματωμένη βαλβίδα παύσεως ροής
 • Πολλαπλά στάδια φίλτρανσης, για μεγαλύτερη ασφάλεια.
 • Αφαιρούν αποτελεσματικά τη γεύση και την οσμή του χλωρίου σε ποσοστό έως και 96,8%.
 • Συγκρατούν τυχόν αιωρούμενα σωματίδια και ιζήματα όπως χώματα, βρομιά σκουριά και ίνες αμιάντου από 0,5 micron και άνω (0,0005 χιλιοστά του μέτρου).
 • Συγκρατούν κύστες παρασίτων, σε ποσοστό 99,95% (παράσιτα όπως το κρυπτοσπορίδιο και τη giardia που δεν τα εξουδετερώνει το χλώριο).
 • Κύστες παρασίτων, σε ποσοστό 99,95% (παράσιτα όπως το κρυπτοσπορίδιο και τη giardia που δεν τα εξουδετερώνει το χλώριο).
 • Επιτρέπουν τη διέλευση των ωφέλιμων ιχνοστοιχείων όπως άλατα Ασβεστίου & Μαγνησίου.
 • Τοποθετούνται εύκολα κάτω από το νεροχύτη από εξειδικευμένους τεχνικούς στην παροχή του κρύου νερού και μας προσφέρουν το φιλτραρισμένο νερό απευθείας από τη βρύση μας, χωρίς τρύπες στον πάγκο, χωρίς επιπλέον βρύση, χωρίς καλώδια. Χωρίς επιβάρυνση στο λογαριασμό του ρεύματος, καθώς δεν απαιτείται ρεύμα για τη λειτουργία του.
 • Το φιλτραρισμένο νερό μας παρέχεται από τη δική μας βρύση, με μεγάλο πλεονέκτημα το ότι διατηρεί δυνατή τη ροή του νερού.
 • 7.500 λίτρα καθαρού νερού είναι στη διάθεσή μας για έξι μήνες.
 • Η ποσότητα του καθαρού νερού και η δυνατή ροή του, μας επιτρέπουν να γεμίσουμε γυάλινα μπουκάλια νερού για να τοποθετηθούν στο ψυγείο μας, να πλύνουμε τα λαχανικά μας, να γεμίσουμε την κατσαρόλα μας για υγιεινό μαγείρεμα, εύκολα και γρήγορα.  

Φίλτρο Νερού Άνω Πάγκου HOMMY

HOMMY, σύστημα Φίλτρανσης νερού άνω πάγκου, για νερό πόλεων και επιβαρυμένο νερό

 • Εμπεριέχει block ενεργού άνθρακα από καρύδα που συγκρατεί το χλώριο σε γεύση και οσμή κατά 99,90%, ελεγμένο κατά τα πρότυπα NSF 42 και 53 από την Envirotek Laboratories INC, USA.   
 • Φιλτράρει επιβαρυμένο νερό με πτητικές οργανικές ενώσεις, φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα, βαρέα μέταλλα (αρσενικό, χαλκό, κάδμιο, χρώμιο, σίδηρο, μόλυβδο, νικέλιο, κλπ), τριαλογομεθάνια (χλωροφόρμιο, βενζόλιο, κλπ) κατά 99,90% και νιτρικά και νιτρώδη.
 • Συγκρατεί ιζήματα από 0,5 micron και άνω.
 • Επιτρέπει τη διέλευση ωφέλιμων για τον οργανισμό στοιχείων (ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο, κάλιο, κλπ).
 • Αφαιρεί βακτήρια και κύστες κατά 99,9999% ( E.Coli / Chlera / Shigella / Typhoid / Klebsiella Terrigena Cryptosporidium / Giardia ).
 • Συνδέεται στο στόμιο της βρύσης εύκολα και γρήγορα και μέσω του αντάπτορα επιλέγουμε τη χρήση του φιλτραρισμένου νερού μέσω της συσκευής που είναι τοποθετημένη στον πάγκο μας (για την τοποθέτηση της συσκευής δε χρειάζονται τρύπες στον πάγκο). Δυνατότητα σύνδεσης και σε επιτοίχιες βρύσες.
 • Χωρίς επιβάρυνση στο λογαριασμό του ρεύματος, καθώς δεν απαιτείται ρεύμα για τη λειτουργία του.

Άφθονο, καθαρό νερό από τη βρύση για πόση, πλύσιμο λαχανικών και μαγείρεμα. Παγκοσμίως κορυφαία πιστοποιημένα φίλτρα νερού.

Δωρεάν βάση του φίλτρου & εξοπλισμός, δωρεάν εγκατάσταση και επίσκεψη αντικατάστασης κάθε 6 μήνες.

ΦΙΛΤΡΟ ΝΤΟΥΖ KDF

Ποια είναι τα οφέλη της χρήσης ενός φίλτρου ντους;

Kατά τη διάρκεια του μπάνιου μας, το δέρμα μας απορροφά το ίδιο ή και περισσότερο χλώριο, καθώς και όλες τις άλλες ουσίες που μπορούν να βλάψουν τον οργανισμό μας.

Τα οφέλη της χρήσης ενός φίλτρου ντους, είναι ότι συγκρατεί το χλώριο και δε μας αφήνει να το εισπνεύσουμε ούτε να εισχωρήσει στο σώμα μας, καθώς μέσω του ζεστού νερού ανοίγουν οι πόροι του σώματος μας και οι βλαβερές ουσίες εισχωρούν πιο γρήγορα όταν το νερό έχει υψηλή θερμοκρασία.

Επίσης, συγκρατεί βαρέα μέταλλα (μόλυβδο, υδράργυρο, σίδηρο, χρώμιο, οργανικές ενώσεις όπως τριαλογομεθάνια (π.χ. χλωροφόρμιο, βενζόλιο).

Περιορίζει την ανάπτυξη μυκήτων & άλγης, μαλακώνει το νερό.

Αφαιρεί τη Δυσάρεστη Οσμή του Νερού.

Βοηθά στην ενυδάτωση των μαλλιών και προστατεύει το δέρμα από τις επιπτώσεις του χλωρίου και των υπόλοιπων βλαβερών ουσιών που ενδεχομένως βρεθούν στο νερό.

Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για ανθρώπους με ευαίσθητη επιδερμίδα, δερματοπάθειες, ξηροδερμία και μας προστατεύει από αλλεργίες που προϋπάρχουν ή που μπορεί να εμφανιστούν, και είναι ιδανικό για βρέφη και παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 801 11 34 34 34 ή μπείτε στο www.rainbowwaters.gr