Πολιτιστική πρωτεύουσα του κόσμου: H Γρανάδα σαν να ξεπήδησε από παραμύθι

Πολιτιστική πρωτεύουσα του κόσμου: H Γρανάδα σαν να ξεπήδησε από παραμύθι

«Η Γρανάδα, μια πόλη στην περιοχή της Ανδαλουσίας, στη Νότια Ισπανία, βρίσκεται στους πρόποδες των βουνών της Σιέρα Νεβάδα. Γνωστή για τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική των κτιρίων της, αποτελεί το Νο 1 hotspot για τους τουρίστες που αναζητούν τον πολιτισμό», σημειώνει η ομάδα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Titan Travel, η Γρανάδα κατέγραψε αυτή την υψηλή βαθμολογία καθώς φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό εστιατορίων πέντε αστέρων από όλους τους προορισμούς που ερεύνησε, αλλά και χάρη στις πολυάριθμες ιστορικές τοποθεσίες της, όπως η Αλάμπρα -ένα φρούριο και παλάτι που χτίστηκε τον 13ο αιώνα- και ο εκπληκτικός καθεδρικός της Γρανάδα – γοτθικός ναός του 16ου αιώνα.

Ποιες πόλεις, όμως, φιλοξενούν τις καλύτερες πολιτιστικές εμπειρίες του κόσμου;

Η εταιρεία ταξιδιωτικών κρατήσεων Titan Travel συνέταξε μια λίστα με τις κορυφαίες πολιτιστικές πρωτεύουσες του κόσμου. Σύμφωνα με την ομάδα της εταιρείας, ξεκίνησε με μια αρχική λίστα με «60 καλύτερες πόλεις για πολιτισμό στον κόσμο», την οποία δημιούργησε χρησιμοποιώντας διάφορες πηγές, όπως δημοσιεύσεις από το The Culture Trip και το Time Out, τα δεδομένα του World Population Review και κριτικές του TripAdvisor.

Στη συνέχεια συλλέχθηκαν οι αριθμοί και τα δεδομένα για να δημιουργηθεί μια βαθμολογία από το 1 έως το 10. Με αυτόν τον τρόπο, το Titan Travel ονόμασε τη Γρανάδα της Ισπανίας πολιτιστική πρωτεύουσα του κόσμου.

Η Γρανάδα της Ισπανίας

«Η Γρανάδα, μια πόλη στην περιοχή της Ανδαλουσίας, στη Νότια Ισπανία, βρίσκεται στους πρόποδες των βουνών της Σιέρα Νεβάδα. Γνωστή για τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική των κτιρίων της, αποτελεί το Νο 1 hotspot για τους τουρίστες που αναζητούν τον πολιτισμό», ανέφερε η ομάδα, προσθέτοντας ότι η Γρανάδα σημείωσε 9,27 στα 10.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Titan Travel, η Γρανάδα κατέγραψε αυτή την υψηλή βαθμολογία καθώς φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό εστιατορίων πέντε αστέρων από όλους τους προορισμούς που ερεύνησε, αλλά και χάρη στις πολυάριθμες ιστορικές τοποθεσίες της, όπως η Αλάμπρα -ένα φρούριο και παλάτι που χτίστηκε τον 13ο αιώνα- και ο εκπληκτικός καθεδρικός της Γρανάδα – γοτθικός ναός του 16ου αιώνα.

Διαβάστε επίσης:

Χάρι και Μέγκαν άλλαξαν το επίθετο των παιδιών τους!

Δωρεάν προτάσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτό το Σαββατοκύριακο

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τονίζει ότι οι γονείς πρέπει να επικοινωνούν με τον παιδίατρο αμέσως μόλις δουν ύποπτα συμπτώματα

 

 

Ροή Ειδήσεων