Πολλά παιδάκια είναι άρρωστα – Η παιδίατρος κρούει το καμπανάκι για νόσηση με γρίπη μετά από κορωνοϊό

Παιδίατρος: Όταν το παιδί είναι άρρωστο μην το πιέζετε να φάει

Πολλά παιδάκια είναι άρρωστα – Η παιδίατρος κρούει το καμπανάκι για νόσηση με γρίπη μετά από κορωνοϊό

Πολλά παιδάκια είναι άρρωστα αυτές τις μέρες καθώς καταγράφεται αύξηση τόσο στα κρούσματα γρίπης όσο και αυτά του κορωνοϊού.

Η παιδίατρος κρούει το καμπανάκι για νόσηση με γρίπη μετά από κορωνοϊό

Η παιδίατρος Άννα Παρδάλη, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την γρίπη που σαρώνει στα μικρά παιδιά, και που η οποία ενδέχεται να εμφανιστεί μετά από νόσηση από κοροναϊό. Η κ. Παρδάλη μίλησε για την γρίπη η οποία ταλαιπωρεί τα μικρά παιδιά αυτή την περίοδο.

Η γρίπη έχει βαριά νόσηση στα παιδιά

«Είναι μία εποχή που τα έχει όλα. Έχει ακόμα και γρίπη και μάλιστα με βαριά περιστατικά. Αυτό που συναντάται είναι να πάθουν γρίπη μόλις ιαθούν από κορωνοϊό. Είναι πολύ δύσκολο να αναγνωριστεί. Η γρίπη έχει βαριά νόσηση στα παιδιά, οδηγούν σε αφυδάτωση, δεν μπορούν να φάνε, υπάρχει μεγάλη εξάντληση», ανέφερε αρχικά.

«Το κοξάκι χαρακτηρίζεται από πυρετό και εξάνθημα και προσβάλει βρέφη και νήπια. Όλοι οι ιοί δίνουν ένα σωρευτικό φαινόμενο. Τα παιδάκια που έχουν αλλεπάλληλες ιώσεις, εξαντλείται το ανοσοποιητικό. Μόνο εάν υπάρχει λοίμωξη στο κατώτερο αναπνευστικό τότε θα πρέπει να πάρει κάποιο φάρμακο. Τα δεδομένα δείχνουν ότι με τον εμβολιασμό μειώνονται οι πιθανότητες βαριάς νόσησης σε πολλά περιστατικά», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Παρδάλη.

 

Διαβάστε επίσης:

Η Ελένη Μενεγάκη με τις τρεις κόρες της στην θάλασσα: Η ευχή της για τα γενέθλια της Μαρίνας

Σήμερα η απόφαση για την παραμονή του Σαϊντού στην Ελλάδα – Η συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Δήλωση “βόμβα”: Δε χρειάζεται ομολογία για να ασκηθεί δίωξη – Η ουσία που βρέθηκε στα “ύψη” στη Τζωρτζίνα