Ποπάι: Ένας από τους πιο αγαπημένους ήρωες επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

Ποπάι

Ποπάι: Ένας από τους πιο αγαπημένους ήρωες επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

H πρώτη live-action επανεμφάνιση του χαρακτήρα μετά τo 1980.

Ο εμβληματικός καλόκαρδος ναύτης που πρωτοεμφανίστηκε σε κόμικς στα τέλη της δεκαετίας του ΄20, θα είναι το θέμα μιας νέας ταινίας ζωντανής δράσης από την Chernin Entertainment και την King Features.

Όπως αναφέρει το Variety, η πολλά υποσχόμενη και με μεγάλο προϋπολογισμό παραγωγή βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή χωρίς να έχουν αποκαλυφθεί άλλες πληροφορίες.

Το σενάριο υπογράφει ο Μάικλ Καλέο (Michael Caleo), ενώ πρόκειται για την πρώτη live-action επανεμφάνιση του χαρακτήρα μετά την ταινία «Popeye» του 1980, με πρωταγωνιστή τον Ρόμπιν Ουίλιαμς (Robin Willians).

Ο Ποπάι ήταν υπαρκτό πρόσωπο αλλά δεν ήταν ναύτης

Λένε ότι οι καλύτεροι ήρωες εμπνέονται από τους καθημερινούς ανθρώπους κι αυτό συνέβη και στην περίπτωση του Ποπάι.

Ο δημιουργός του Ποπάι, εμπνεύστηκε τον αγαπημένο χαρακτήρα κόμικς από έναν συμπολίτη του στο Τσέστερ του Ιλινόις, τον καβγατζή και χειροδύναμο Φρανκ Φίγκελ, που όμως δεν ήταν ναύτης όπως ο ήρωας των κινούμενων σχεδίων.

Ο Φρανκ Φίγκελ είχε γεννηθεί στις 27 Ιανουαρίου 1868 στην Πολωνία και το 1887 μετανάστευσε στο Τσέστερ του Ιλινόις. Καβγατζής και φασαριόζος, μόνο όμως όταν τον πείραζαν, αν και δεν έκανε ποτέ κακό, είχε τη φήμη ότι μπλεκόταν συνέχεια σε καυγάδες, γι’ αυτό είχε ένα παραμορφωμένο μάτι «Pop-eye».

Ο Φρανκ εργαζόταν σε ένα σαλούν της πόλης και με μία πίπα μονίμως να κρέμεται στο στόμα του, όπως και ο Ποπάι. Λόγω της ιδιόμορφης εμφάνισής του τα παιδιά δεν τον άφηναν σε ησυχία, τον πείραζαν συνεχώς και εκείνος τα έπαιρνε στο κυνήγι, με τις γροθιές του πάντα υψωμένες, χωρίς φυσικά να τις χρησιμοποιεί. Κυκλοφορούσαν ακόμα και πολλές λαϊκές διηγήσεις για την υπεράνθρωπη δύναμή του.

Ο Φράνκ Φίγκελ πέθανε τον Μάρτιο του 1947, στα 79 του, ενώ στον τάφο του το 1996, πρόσθεσαν τη φιγούρα του Ποπάι, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι τον άνθρωπο που αποτέλεσε έμπνευση για τον διάσημο παιδικό ήρωα.

Διαβάστε επίσης:

Το Αγόρι και ο Ερώδιος: Η καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων σύμφωνα με τα Όσκαρ 2024

Κινηματογράφος: Πού και πότε μπορείτε να δείτε ταινίες με τιμή εισιτηρίου 3 ευρώ

White Fox: Ψυχαγωγικό Animation με επίκεντρο τον Άνθρωπο

Ροή Ειδήσεων