Πώς ένα κακοποιημένο γαϊδουράκι βοήθησε κωφάλαλο κοριτσάκι να μιλήσει

Πώς ένα κακοποιημένο γαϊδουράκι βοήθησε κωφάλαλο κοριτσάκι να μιλήσει

Η μικρή Amber και ο γάιδαρος Shocks είχαν δύσκολο ξεκίνημα στη ζωή τους. Ο Shocks βρέθηκε πριν από κάποια χρόνια ξαπλωμένος σε ένα λιβάδι στην Ιρλανδία έχοντας το στόμα του δεμένο με σχοινί και το σώμα του γεμάτο κακώσεις και πληγές. Ήταν όμως τυχερός καθώς εντοπίστηκε από εθελοντή του καταφυγίου για γαϊδουράκια Donkey Sanctuary στο Μπέρμιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας και μεταφέρθηκε εκεί.

Η Amber από την άλλη γεννήθηκε πρόωρα και έπρεπε να υποβληθεί σε τραχειοτομή για να σωθεί η ζωή της. Της τοποθετήθηκε ένας σωλήνας στο λαιμό για να μπορεί να μπαίνει ο αέρας μέσα.

Η επέμβαση της άφησε πρόβλημα στις φωνητικές χορδές, με αποτέλεσμα να μείνει κωφάλαλη. Ταυτόχρονα μια εγκεφαλική παράλυση κατέστησε αδύνατον να κάνει κάποιες κινήσεις.

Για καλή της τύχη συνάντησε τον Shocks. Ήταν Νοέμβριος του 2013 και εκείνη ήταν μόλις δυο χρόνων. Ένας γνωστός της οικογένειας τους μίλησε για το καταφύγιο στο οποίο είχε πάει ο Shock. Τους εξήγησε πώς μπορεί ένα γαϊδουράκι να γίνει ζώο θεραπείας για διάφορα ανθρώπινα προβλήματα υγείας. Η οικογένεια επισκέφτηκε το καταφύγιο. Η μέρα αυτή άλλαξε όλη τους τη ζωή.

Αμέσως αναπτύχθηκε μια δυνατή σχέση ανάμεσα στη μικρή και το ζώο.¨ Ήταν κάτι καταπληκτικό. Η Amber ήταν η πρώτη ασθενής του Shocks. Στην αρχή βέβαια φοβηθήκαμε. Το ζώο μπροστά της ήταν τεράστιο. Κατέβασε όμως το λαιμό του και η εκείνη τον αγκάλιασε”, θα πει η μητέρα της Austwick.

Έτσι ξεκίνησε μια δυνατή φιλία. Η Amber ανέβαινε στον Shocks και έκανε βόλτες. Τον επισκεπτόταν συνέχεια και δεν ήθελε να φύγει.  Άρχισε να γίνεται δραστήρια και να κάνει πράγματα. Να χαμογελάει και να νιώθει πολύ καλύτερα.

Με τον καιρό οι μύες του κοριτσιού έγιναν πιο δυνατοί και η υγεία του βελτιώθηκε. Μετά από ένα χρόνο υποβλήθηκε σε μια ακόμα επέμβαση για να επανέρθει η ομιλία της. Λίγες μέρες μετά την επέμβαση η Amber είπε τις πρώτες της λέξεις: “Σε αγαπώ Shocky. ”

” Ήταν μια απίστευτη στιγμή για εμάς. Και φυσικά και για εκείνη. Άλλαξε η ζωή μας. Σήμερα η Amber πηγαίνει σχολείο. Κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο δυνατή. Όμως δεν έχει σταματήσει να βλέπει το Shocks. Τον επισκέπτεται συχνά στο καταφύγιο και πηγαίνουν και πάλι τις συνηθισμένες τους βόλτες. Τον περιποιείται, τον χτενίζει και τον φροντίζει. Αυτή η σχέση είναι μοναδική. Είναι ο καλύτερός της φίλος”, θα πει η μητέρα της.

Η ιστορία της μικρής Amber έγινε γνωστή καθώς δημοσιεύθηκε σε εφημερίδες και άλλα μέσα. Ενέπνευσε μάλιστα τους γονείς της Julian και Tracy Austwick να γράψουν ένα βιβλίο με τον τίτλο “Amber’s Donkey”.

 

Πηγή: petpet.news.gr