Πώς να προετοιμάσετε το αυτοκίνητό σας για τον χειμώνα!

Πώς να προετοιμάσετε το αυτοκίνητό σας για τον χειμώνα!

Πώς να προετοιμάσετε το αυτοκίνητό σας για τον χειμώνα!

Σιγά σιγά θα πρέπει να αποχωριστούμε το καλοκαίρι και έχοντας μπει επίσημα στο Φθινόπωρο, θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το χειμώνα!

Λίγο το αυξανόμενο κόστος ζωής, λίγο η αβεβαιότητα με την ενέργεια, οι περισσότεροι ίσως να έχουμε αφήσει πίσω σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να είμαστε έτοιμοι για το χειμώνα.

Ένα από αυτά, είναι και η προετοιμασία του αυτοκινήτου μας ώστε μετά από το καλοκαίρι, να είναι έτοιμο να ανταπεξέλθει στις δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες του χειμώνα.

Τι πρέπει να προσέξουμε στο αυτοκίνητό μας και πως μπορούμε να το προετοιμάσουμε κατάλληλα για τον χειμώνα που έρχεται;

Προμηθευτείτε αλυσίδες!

Οι αλυσίδες πλέον θα είναι απαραίτητο να βρίσκονται στο χώρο των αποσκευών, από 1/10 έως και τέλος Απριλίου.

Θα πρέπει να τις έχετε όταν οι καιρικές συνθήκες το επιβάλλουν και πλέον θα υπάρχει πρόστιμο σε όσα αυτοκίνητα δε φέρουν αντιολισθητικά μέσα.

Αγοράστε από τώρα ένα ζευγάρι αλυσίδες, εκπαιδευτείτε στο πως τοποθετούνται και αφήστε τες μέσα στο αυτοκίνητο για όλη τη διάρκεια του χειμώνα!

Ετήσιο Service

Μετά από ένα καλοκαίρι που το αυτοκίνητο στρεσάρετε σε συνθήκες με πολύ άμμο από τις παραλίες, αφόρητη ζέστη, κ.α., χρειάζεται ένα καλό service ώστε να ετοιμαστεί για τις επίσης δύσκολες και ακραίες συνθήκες του χειμώνα.

Η ετήσια συντήρηση περιλαμβάνει την αλλαγή των λαδιών, τον έλεγχο όλων των μηχανικών μερών, την συμπλήρωση των υγρών καθώς και τον καθαρισμό των φίλτρων καμπίνας, έτσι ώστε να αναπνέετε καθαρό αέρα.

Καθαρισμός air condition

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, μετά από παρατεταμένη χρήση του air condition λόγω ζέστης και με τις συνθήκες ίσως να είναι δύσκολες (παραλία, περιοχές με σκόνη και άμμο, κτλ) χρειάζεται ένας καλός καθαρισμός του συστήματος κλιματισμού έτσι ώστε να έχετε φρέσκο και καθαρό αέρα στην καμπίνα σας.

Ο καθαρισμός του συστήματος κλιματισμού προτείνεται να γίνεται 2 φορές – μια πριν το καλοκαίρι και την παρατεταμένη χρήση που θα ακολουθήσει και μια μετά, πριν το χειμώνα!

Καθαρίστε τα παιδικά καρεκλάκια!

Αν έχετε μωράκια, σίγουρα θα έχετε δει από πρώτο χέρι το πόσο γρήγορα λερώνονται τα καρεκλάκια!

Αδράξτε την ευκαιρία και κάντε έναν γενικό καθαρισμό στα καρεκλάκια πριν έρθει ο χειμώνας!

Με αυτόν τον τρόπο θα τα κρατήσετε καθαρά και σαν καινούργια για πολύ μεγάλο διάστημα!

Μπορείτε να αφαιρέσετε το ύφασμα από τα καρεκλάκια και να το πλύνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του εργοστασίου.

Έλεγχος ΚΤΕΟ

Αν έχετε ένα καινούργιο αυτοκίνητο, τότε πρέπει να περάσετε ΚΤΕΟ όταν συμπληρώσετε 4 χρόνια από την 1η άδεια κυκλοφορίας.

Έπειτα θα πρέπει να περνάτε κάθε 2 χρόνια.

Αν το αυτοκίνητο το αγοράσατε μεταχειρισμένο, τότε η υποχρέωση ΚΤΕΟ είναι κάθε 2 χρόνια από τον τελευταίο έλεγχο.

Ελέγξτε τις ημερομηνίες που πρέπει να περάσετε και αν κοντεύουν προγραμματίστε το ραντεβού σας ώστε να αποφύγετε τυχόν πρόστιμα!

Κάρτα καυσαερίων

Το ίδιο ισχύει και με την κάρτα καυσαερίων! Κάθε χρόνο θα πρέπει να ελέγχετε το αυτοκίνητο για τις εκπομπές ρύπων και εφόσον είναι όλα εντάξει, θα λαμβάνετε την κάρτα καυσαερίων που αποτελεί μια βεβαίωση των ρύπων σας.

Η κάρτα καυσαερίων είναι υποχρεωτική και υπάρχει πρόστιμο αν δεν την έχετε.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι το δελτίο ΚΤΕΟ κατέχει θέση κάρτας καυσαερίων για 1 χρόνο από την έκδοσή του!

Έλεγχος και ανανέωση της ασφάλειάς σας

Το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να ελέγξετε την ασφάλειά σας και πότε πρέπει να προβείτε στην ανανέωση της.

Αυτήν την εποχή υπάρχουν συνήθως αρκετές προσφορές και θα μπορέσετε να μειώσετε το κόστος ασφάλισής σας.

Ο καλύτερος τρόπος για να δείτε όλες τις τιμές είναι να πάρετε μια προσφορά για ασφάλεια αυτοκινήτου από το asfaleies24 όπου εκεί βλέπετε συγκεντρωτικά τιμές, καλύψεις και παροχές από έως 27 ασφαλιστικές εταιρείες, με 1 μόνο κλικ!

Έπειτα συγκρίνετε τις εταιρείες και μπορείτε να αποφασίσετε άμεσα σε ποια θα προχωρήσετε την αγορά σας ή να δείτε αν συμφέρει η online ανανέωση της ασφάλειάς σας ή όχι!

Το διάστημα πριν το χειμώνα είναι η καλύτερη εποχή για να κάνετε όλα αυτά τα πράγματα που αναβάλλεται για καιρό! Φροντίστε το αυτοκίνητό σας και ετοιμάστε το για τους δύσκολους μήνες που θα έρθουν, έτσι ώστε να λειτουργεί απροβλημάτιστα.