Πώς πρέπει να πλένετε τα μαγιό για να μην ξεθωριάσουν

Πώς πρέπει να πλένετε τα μαγιό για να μην ξεθωριάσουν

Πώς πρέπει να πλένετε τα μαγιό για να μην ξεθωριάσουν

Απλές συμβουλές για μαγιό που φαίνονται πάντα καινούργια.

Το μαγιό, το απόλυτο καλοκαιρινό αξεσουάρ απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα τόσο κατά το πλύσιμο όσο και κατά το στέγνωμα καθώς δεν είναι λίγα τα μαγιό που μόλις μέσα σε λίγο διάστημα από την αγορά τους ξεθώριασαν, τα λάστιχά τους χαλάρωσαν και πλέον κάθε άλλο παρά κολακευτικά έδειχναν πάνω μας φορώντας τα.

Εμείς εδώ στο Infokids.gr συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε ώστε τόσο εσείς όσο και τα παιδιά να φοράτε το μαγιώ σας για περισσότερα από ένα καλοκαίρια και να μοιάζει ολοκαίνουργιο. Δείτε λοιπόν τι πρέπει να προσέχετε.

Μαγιό: Πώς πρέπει να τα πλένετε για να μην ξεθωριάσουν

► πάντα να το ξεπλένετε με καθαρό νερό όσο το δυνατόν συντομότερα – ιδανικά αμέσως μετά το κολύμπι.

► όταν το ξεπλένετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο υγρό για τα χέρια. Αν δεν μπορείτε να το πλύνετε στο χέρι μην τοποθετήσετε έτσι απλά στο πλυντήριο, αλλά βάλτε το σε ειδικές σακούλες για ευαίσθητα ρούχα που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Αλλιώς είναι σίγουρο πως θα φθαρεί.

► μην αφήνετε ποτέ το μαγιό σας μέσα σε νωπή πετσέτα!

► αν θέλετε να στεγνώσετε γρήγορα το μαγιό σας, τυλίξτε το απαλά σε μία στεγνή πετσέτα για να απορροφήσει το πολύ νερό και έπειτα απλώστε το μακριά από εστίες υπερβολικής ζέστης.

► μην βάζετε ποτέ το μαγιό μας στο στεγνωτήριο και μην το σιδερώνετε ποτέ.

► θυμηθείτε πως τα χημικά της πισίνας, τα αρώματα και τα αντηλιακά μπορεί να αλλοιώσουν το χρώμα του μαγιό σας, ιδιαίτερα σε σχέδια που χρησιμοποιούν ελαστάν.

► για να μην χαλάσετε το σχήμα του υφάσματος δοκιμάστε να πιάνετε το μανταλάκι στην ταμπέλα, ή απλά βάλτε το σε μία κρεμάστρα και αφήστε το να στεγνώσει.

Διαβάστε επίσης: 

5 λάθη που κάνουμε όλοι με την καθαριότητα του σπιτιού

Οι 5 συμβουλές που πρέπει να ακολουθούμε για να πλένουμε τις πετσέτες μας

Σνακ και φαγητό στη παραλία: Πώς πρέπει να συντηρήσετε σωστά τα τρόφιμα για να μην αλλοιωθούν

Ροή Ειδήσεων