Πώς θα δίνω σωστά το χαρτζιλίκι στο παιδί μου; Το Woli έρχεται να σου απαντήσει!

Πώς θα δίνω σωστά το χαρτζιλίκι στο παιδί μου; Το Woli έρχεται να σου απαντήσει!

Πολλοί γονείς προβληματίζονται πώς θα δίνουν το χαρτζιλίκι στα παιδιά τους. Πώς θα μάθουν να το διαχειρίζονται σωστά, να πληρώνουν με ασφάλεια online αλλά και να αποταμιεύουν; Εάν το παιδί είναι μακριά ή λείπει σε διακοπές στην κατασκήνωση, πως θα του στείλουν χρήματα και θα έχουν σωστό έλεγχο;

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως 6 στους 10 Έλληνες κατά την ενηλικίωσή τους είναι οικονομικά αναλφάβητοι, γεγονός που δείχνει πόσο σημαντικό είναι να μπαίνουν οι βάσεις της σωστής διαχείρισης χρημάτων ήδη από πολύ μικρή ηλικία. Σε αυτή τη λογική, κάνουν την εμφάνισή τους νέες ψηφιακές υπηρεσίες σχεδιασμένες γύρω από τα παιδιά, με γνώμονα την ανάπτυξη αυτών των δεξιοτήτων. Αρκετοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως αυτές οι δεξιότητες είναι από τα σημαντικότερα «δώρα» που μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά, αφού έχουν θετικό αντίκτυπο στις επιλογές τους σε όλη τους τη ζωή.

Το πρώτο ψηφιακό πορτοφόλι για παιδιά με εκπαιδευτικό χαρακτήρα

Μια τέτοια υπηρεσία είναι το Woli. Το Woli είναι μια ελληνική startup, που ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία της στην ελληνική αγορά και ήδη έχει ξεπεράσει τις 2000 εγγραφές. To Woli στοχεύει στην οικονομική εκπαίδευση των παιδιών μέσα από μια ασφαλή και εκπαιδευτική εμπειρία. Είναι το πρώτο ψηφιακό πορτοφόλι και προπληρωμένη κάρτα Mastercard για παιδιά και εφήβους 10-18 ετών και έχει διακριθεί τόσο από τη Mastercard όσο και από τη VISA ως μία από τις ανερχόμενες startups στην Ευρώπη.

Δοκίμασες το Woli;

Μέσω του Woli app, οι γονείς αυτοματοποιούν το χαρτζιλίκι, θέτουν όρια δαπανών, λαμβάνουν ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο για τις κινήσεις λογαριασμού τους και ορίζουν εργασίες με ανταμοιβή, ώστε να διδάξουν στην πράξη στα παιδιά τι σημαίνει να αμείβονται για την εργασία και τον κόπο τους.

Από την άλλη, τα παιδιά αποκτούν πρόσβαση στον πρώτο τους ψηφιακό λογαριασμό, όπου διαχειρίζονται το χαρτζιλίκι τους, ελέγχουν τα έξοδά τους, ολοκληρώνουν εργασίες και ορίζουν στόχους αποταμίευσης. Σύντομα θα είναι διαθέσιμη και μια σειρά διαδραστικών μαθημάτων σε μορφή διαδραστικών quiz, μέσω των οποίων θα μπορούν να αποκτήσουν βασικές γνώσεις οικονομικής διαχείρισης.

Παράλληλα, μέσα από το Woli app οι νέοι έχουν πρόσβαση σε μοναδικές προσφορές και εκπτώσεις σε teenager brands, όπως e-coupons για τα δημοφιλή online games, κινητή τηλεφωνία και πολλά άλλα.

Τα παιδιά μαθαίνουν στην πράξη να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους, με έναν ασφαλή, απλό και εκπαιδευτικό τρόπο

Η πολύχρωμη Woli Mastercard παρέχει μια 100% ασφαλή εμπειρία πληρωμών, τόσο σε φυσικά σημεία όσο και online, δεδομένου ότι δεν γίνεται δεκτή σε εμπόρους μη φιλικούς προς παιδιά, όπως π.χ. οι στοιχηματικές εταιρείες. Επίσης, ο γονέας έχει την επιλογή μέσω του app να αποκλείσει προσωρινά και συγκεκριμένες κατηγορίες εμπόρων όπως online games, bars ή και τις αναλήψεις από ATΜ.

Το Woli πληροί τα υψηλότερα επίπεδα ασφαλείας συναλλαγών και δεδομένων σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ και το GDPR. Όπως και πολύ σημαντικοί πάροχοι χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (βλ. Revolut), είναι αδειοδοτημένη από την Τράπεζα της Λιθουανίας για να παρέχει την υπηρεσία της σε όλη την Ευρωπαϊκή αγορά.

Το Woli δίνει τη δυνατότητα στους νέους να αποκτήσουν οικονομική ελευθερία και ευθύνη σωστής διαχείρισης των οικονομικών τους μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με το κατάλληλο επίπεδο διαχείρισης που επιλέγει κάθε γονέας!

Το app είναι διαθέσιμο σε iOS και Android και παρέχεται χωρίς συνδρομή μέχρι και το Μάιο του 2022 ενώ παράλληλα προσφέρει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ και την πολύχρωμη Woli Mastercard για όλες τις νέες εγγραφές!

Ροή Ειδήσεων