Πώς θα γίνει φέτος ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά – Το Υπουργείο Παιδείας απαντά

Πώς θα γίνει φέτος ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά – Το Υπουργείο Παιδείας απαντά

To κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά 2022-23 θα χτυπήσει την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου σε όλα τα σχολεία της χώρας. Οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία μετά την θερινή ανάπαυλα με ένα διαφορετικό υγειονομικό πρωτόκολλο σε σχέση με τα όσα ίσχυαν τα τελευταία 2 χρόνια ελέω πανδημίας. 

Ο καθιερωμένος αγιασμός θα τελεστεί στο προαύλιο των σχολείων και η ώρα αγιασμού καθορίζεται κατόπιν συνεννόησης της ενορίας με το σχολείο. Οι σχολικές μονάδες το αργότερο μεχρι την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου θα έχουν αναρτήσει σε εμφανές σημείο στο σχολείο το πρόγραμμα του αγιασμού προς ενημέρωση των γονιών και των κηδεμόνων.

Θα δώσουν οι γονείς το παρών στον αγιασμό;

Ένα από τα ερωτήματα που μας θέτουν οι γονείς αναγνώστες ενόψει αγιασμού είναι αν φέτος θα μπορούν να δώσουν και εκείνοι το παρών στο σχολείο των παιδιών. Υπενθυμίζεται ότι τα δύο τελευταία χρόνια ο αγιασμός στις σχολικές μονάδες γινόταν χωρίς την παρουσία γονέων για λόγους αποφυγής διασποράς του ιού. 

Σε σημερινή ερώτηση που υποβάλαμε στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μας απάντησε ότι η παρουσία των γονιών στον αγιασμό θα καθοριστεί από την απόφαση των διευθυντών των σχολικών μονάδων. Οι γονείς καλούνται να επικοινωνήσουν με τον διευθυντή όπου θα τους υποδείξει πώς θα τελεστεί ο αγιασμός στο σχολείο.

Με τη λήξη του Αγιασμού οι μαθητές και οι μαθήτριες αποχωρούν από το σχολείο με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων τους, οι οποίοι τους/τις παραλαμβάνουν στις καθορισμένες εξόδους.

Tι ισχύει για τους εργαζόμενους γονείς

Βεβαιώσεις δικαιολόγησης απουσίας των γονέων/κηδεμόνων από την εργασία τους λόγω προσέλευσης στην τελετή του Αγιασμού θα δοθούν μετά την αποχώρηση των μαθητών από τις τάξεις.

Καλή σχολική χρονιά!

Διαβάστε επίσης:

Στέλιος Κερασίδης: Ένα πολύ ξεχωριστό παγκόσμιο βραβείο για τον μικρό Έλληνα Μότσαρτ

Πανελλήνιες 2023: Η Κεραμέως ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα των εξετάσεων – Πότε τελειώνουν τα μαθήματα σε Δημοτικά και Γυμνάσια

Ιστορικό κειμήλιο από κολλέγιο της Σμύρνης θα είναι επισκέψιμο για το κοινό – Πώς διασώθηκε