Πώς θα προστατεύσω το μωρό από τον καύσωνα;

Πώς θα προστατεύσω το μωρό από τον καύσωνα;

Πώς θα προστατεύσω το μωρό από τον καύσωνα;

H εβδομάδα που διανύουμε αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως καυτή καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, η θερμοκρασία θα πάρει την ανιούσα και ο καύσωνας βρίσκεται προ των πυλών. Τι πρέπει λοιπόν να γνωρίζουμε ούτως ώστε να προστατέψουμε τα μωρά μας από τις βλαβερές συνέπειες της ζέστης;

Καύσωνας: Πώς θα προστατεύσω το μωρό;

* Ανοίγουμε το κλιματιστικό στους 24 έως 26 βαθμούς. Ιδανικά βέβαια συστήνεται η χρήση ανεμιστήρα δαπέδου ή οροφής.

* Ντύνουμε το μωρό με ανοιχτόχρωμα και ελαφριά ρούχα, προσέχοντας να καλύπτουν την περισσότερη επιφάνεια δέρματος ενώ όσα σημεία μένουν ακάλυπτα θα πρέπει να έχουν αλειφθεί με αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας SPF 50. To καπέλο είναι απαραίτητο.

*Εάν η πρόσβαση στη θάλασσα δεν έιναι εφικτή μπορείτε να μεταμορφώσετε τη βεράντα ή το μπαλκόνι του σπιτιού σας σε μια μικρή όαση δροσιάς. Προμηθευτείτε μια φουσκωτή πισίνα έχοντας ελέγξει ότι πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας.  Εν συνεχεία γεμίστε τη με λίγο νερό και βάλτε το μωρό πάντα με προσοχή να πλατσουρίσει.

*Εάν πρόκειται να πάτε κάποια βόλτα, αποφύγετε να βάλετε το παιδί στο μάρσιππο καθώς θα ζεσταθεί υπερβολικά και θα γκρινιάζει.  Προτιμήστε  τους υφασμάτινους μάρσιπους, ή την αγκαλιά σας.

*Μέσα στο αυτοκίνητο πριν μπείτε, ανοίξτε τα παράθυρα και το κλιματιστικό, για να αεριστεί και να γίνει δροσερός ο χώρος. Στο καθισματάκι του παιδιού, βάλτε ένα σεντόνι, πριν τοποθετήσετε το μωρό σας.

Διαβάστε επίσης: 

Μωρό και ζέστη: Πώς ελέγχουμε τη θερμοκρασία του;

4 λάθη που κάνουν οι γονείς στον παιδίατρο

Πότε να καλέσω τον παιδίατρο; Συμπτώματα που ανησυχούν τους γονείς