Πού να αφήσω τα παιδιά ενώ βλέπω θέατρο στην Επίδαυρο; Ξέρατε το πρόγραμμα απασχόλησης «Μικροί Ιχνευτές»;

Πού να αφήσω τα παιδιά ενώ βλέπω θέατρο στην Επίδαυρο; Ξέρατε το πρόγραμμα απασχόλησης «Μικροί Ιχνευτές»;

Πού να αφήσω τα παιδιά ενώ βλέπω θέατρο στην Επίδαυρο; Ξέρατε το πρόγραμμα απασχόλησης «Μικροί Ιχνευτές»;

Απολαύστε το θέατρο χωρίς άγχος, μιας και το Πρόγραμμα ‘Μικροί Ιχνευτές’ απασχολεί δημιουργικά τα παιδιά σας!

Ένα συχνό δίλημμα για τους γονείς που αγαπούν το θέατρο είναι το πού να αφήσουν τα παιδιά τους όταν θέλουν να παρακολουθήσουν μια παράσταση, ιδιαίτερα σε μέρη μακριά από το σπίτι, όπως η Επίδαυρος. Η αναζήτηση για ασφαλή, αξιόπιστη και διασκεδαστική απασχόληση για τα παιδιά μπορεί να γίνει πραγματικός πονοκέφαλος, αποτρέποντας συχνά τα σχέδια των γονιών να απολαύσουν τη μαγεία του θεάτρου.

Η Επίδαυρος, όμως, προσφέρει μια εξαιρετική λύση σε αυτό το πρόβλημα με το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροί Ιχνευτές». Την ώρα που οι γονείς απολαμβάνουν απερίσπαστοι τις παραστάσεις στο ιστορικό Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα γεμάτο δημιουργική και εκπαιδευτική δράση, προσαρμοσμένο στην ηλικία τους και βασισμένο στο περιεχόμενο των παραστάσεων.

Τι είναι οι «Μικροί Ιχνευτές»;

Το πρόγραμμα «Μικροί Ιχνευτές» στοχεύει να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τον κόσμο της αρχαίας μυθολογίας και του θεάτρου με έναν τρόπο που είναι ταυτόχρονα διασκεδαστικός και εκπαιδευτικός. Ενώ οι μεγάλοι απολαμβάνουν τη μαγεία του αρχαίου δράματος, τα παιδιά εισάγωνονται σε μια περιπέτεια μυθολογίας και καλλιτεχνικής έκφρασης, με τη βοήθεια μιας έμπειρης ομάδας θεατροπαιδαγωγών και εκπαιδευτών μουσικοκινητικής και αισθητικής αγωγής.

Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, κατά τη διάρκεια των παραστάσεων στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, τα παιδιά συμμετέχουν σε δραστηριότητες που συνδυάζουν την αφήγηση, το παιχνίδι, τη μουσική και την κίνηση. Οι δραστηριότητες αυτές βασίζονται στο περιεχόμενο των παραστάσεων που παρακολουθούν οι γονείς, επιτρέποντας στα παιδιά να ανακαλύψουν τα ίδια θέματα και ιστορίες με έναν τρόπο που ταιριάζει στην ηλικία και την κατανόησή τους.

Η ομάδα που αναλαμβάνει τις δραστηριότητες αποτελείται από ειδικούς στον τομέα της θεατρικής παιδαγωγικής, καθώς και δασκάλους μουσικοκινητικής και αισθητικής αγωγής. Μέσα από παιχνίδια ρόλων, δημιουργικές κατασκευές και μουσικοκινητικές δραστηριότητες, τα παιδιά αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους και τη φαντασία τους, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουν για τους μύθους και τις παραδόσεις της αρχαίας Ελλάδας.

Γιατί να επιλέξετε το πρόγραμμα «Μικροί Ιχνευτές»

  1. Ασφαλές και παιδαγωγικά οργανωμένο περιβάλλον: Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο από έμπειρους παιδαγωγούς, εξασφαλίζοντας ότι τα παιδιά σας θα απασχοληθούν με δημιουργικό και ασφαλή τρόπο.
  2. Πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία: Τα παιδιά ανακαλύπτουν την αρχαία ελληνική μυθολογία και πολιτισμό μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες που καλλιεργούν την κριτική σκέψη και τη φαντασία τους.
  3. Διασκέδαση παράλληλα με τη μάθηση: Οι δραστηριότητες είναι σχεδιασμένες για να είναι διασκεδαστικές και ελκυστικές για τα παιδιά, εξασφαλίζοντας ότι θα περάσουν καλά όσο οι γονείς απολαμβάνουν την παράσταση.
  4. Ευκολία και άνεση για τους γονείς: Οι γονείς μπορούν να απολαύσουν τις παραστάσεις του Αρχαίου Θεάτρου Επιδαύρου χωρίς να ανησυχούν για τη φροντίδα των παιδιών τους.

Πληροφορίες για Εισιτήρια

Για να συμμετάσχουν τα παιδιά σας στο πρόγραμμα «Μικροί Ιχνευτές», χρειάζεται να αγοράσετε εισιτήρια. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και καλό είναι να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων για να εξασφαλίσετε μια θέση στο πρόγραμμα. Τα εισιτήρια για το πρόγραμμα είναι διαθέσιμα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Αρχαίου Θεάτρου Επιδαύρου ή στον χώρο του θεάτρου την ημέρα της παράστασης.

Το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα «Μικροί Ιχνευτές» στην Επίδαυρο προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά να εξερευνήσουν τον πλούσιο κόσμο της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας και θεάτρου μέσα από δημιουργικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες. Παράλληλα, δίνει στους γονείς την ελευθερία να απολαύσουν τις παραστάσεις τους, γνωρίζοντας ότι τα παιδιά τους είναι σε καλά χέρια!

Διαβάστε επίσης:

«Βουτιές στην τέχνη»: Καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά 6-12 ετών στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»

Το Kidom του Allou! Fun Park υποδέχεται το πάρκο καινοτομίας JOIST

Ροή Ειδήσεων