Πρότυπα Σχολεία: Τα λάθη στην εξέταση της Νεοελληνικής Γλώσσας Στ΄ Δημοτικού

Σχολικές εξετάσεις

Πρότυπα Σχολεία: Τα λάθη στην εξέταση της Νεοελληνικής Γλώσσας Στ΄ Δημοτικού

Η εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια, γίνεται μέσω εξετάσεων με παιδιά της 6ης δημοτικού να χρειάζεται να διαγωνισθούν για μία από τις περιζήτητες θέσεις, με συνθήκες Πανελληνίων. Φέτος ωστόσο διαπιστώθηκαν αρκετά λάθη στην εξεταστέα ύλη και σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή, γονείς ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά με το υπουργείο Παιδείας να παραδέχεται λάθη στην εξέταση της Νεοελληνικής Γλώσσας Στ΄ Δημοτικού.

Τα λάθη στην εξέταση της Νεοελληνικής Γλώσσας Στ΄ Δημοτικού

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση 9, «Ποια από τις παρακάτω λέξεις δεν ανήκει στην ίδια οικογένεια με τη λέξη “εισαχθεί”; Α. Αγωγή, Β. Εισακτέος, Γ. Αγωνία, Δ. Αγέλη».

Η επιτροπή των εξετάσεων έδωσε ως σωστή απάντηση το Γ, δηλαδή την «Αγωνία». Τελικά μετά τις αντιδράσεις έγιναν δεκτές όλες οι απαντήσεις, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, η επιτροπή εξετάσεων εκ παραδρομής συμπεριέλαβε στις απαντήσεις την Αγωνία, ενώ ήθελε να βάλει την Αγνοια.

Στην ερώτηση 15, η επιτροπή εξετάσεων παραδέχεται ότι εκ παραδρομής συμπεριελήφθησαν, μεταξύ των τεσσάρων επιλογών, δύο σωστές επιλογές. Ως εκ τούτου θα γίνουν δεκτές και οι δύο, δηλαδή και η Α και η Δ. Στον αρχικό κατάλογο με τις σωστές απαντήσεις στις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής είχε γίνει δεκτή μόνο η απάντηση Δ.

Στην ερώτηση 23, η επιτροπή εξετάσεων ανέφερε ότι οι επιλογές Β, Γ, Δ είναι λανθασμένες σύμφωνα με τους κανόνες της γραμματικής του δημοτικού. Η επιλογή Α δεν ισχύει σύμφωνα με τον κανόνα της γραμματικής του δημοτικού.

Διαβάστε επίσης:

Παρουσιάστηκε το Ψηφιακό Σχολείο – digitalschool.gov.gr – αυτές είναι οι πρώτες του υπηρεσίες

Λύκεια: Ξεκίνησαν σήμερα οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις – πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα

Νηπιαγωγεία: Πότε δίνονται τα πιστοποιητικά φοίτησης για την εγγραφή στο Δημοτικό;