Ψαροκροκέτες με σως αγγουριού

Ψαροκροκέτες με σως αγγουριού

Ψαροκροκέτες με σως αγγουριού

Οι ψαροκροκέτες είναι ένα εύκολο και παιχνιδιάρικο πιάτο που θα πείσει ακόμα και τα πιο δύσπιστα παιδιά να φάνε ψάρι! Γιατί; Δεν μοιάζουν με ψάρια, δεν έχουν κόκαλα και έχουν γεύση που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!

Υλικά:

2 κ.σ. ξίδι
55 γρ. ζάχαρη
60 ml νερό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 αγγούρι περασμένο στον τρίφτη
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
300γρ.φιλέτο μπακαλιάρου κομμένο σε μικρές φέτες
1 αυγό
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
200 ml. ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Για το αρωματισμένο αγγούρι

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι αναμιγνύουμε το ξύδι , 50γρ. ζάχαρη και το νερό. Ζεσταίνουμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και αφήνουμε το μίγμα μας να κρυώσει. Σε ένα μπολ βάζουμε το σκόρδο, το αγγούρι και το κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε και το μίγμα με το ξύδι αφού έχει κρυώσει, αναμιγνύουμε απαλά και σκεπάζουμε το μπολ.

Για τις κροκέτες

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα κομμάτια ψαριού και το αυγό, μέχρι να γίνουν μια λεία πάστα. Μεταφέρουμε το μίγμα από το μπλέντερ σε ένα μπολ και προσθέτουμε την σάλτσα ψαριού, 5γρ. ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το κόλιανδρο. Αναμιγνύουμε καλά και σχηματίζουμε τις κροκέτες μας.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τις κροκέτες για 4-5 λεπτά μέχρι να ψηθούν εσωτερικά και ροδίσουν.Όταν οι κροκέτες μας ψηθούν, τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να ψήσουμε και τις υπόλοιπες.

Σερβίρουμε, συνοδεύοντας με το αρωματισμένο αγγούρι.

Διαβάστε επίσης:

5 φανταστικές συνταγές για να πείσετε τα παιδιά σας να φάνε ψάρια και θαλασσινά

Μακαρονάδα με ντομάτες και γαρίδες

Κοτόπουλο λεμονάτο με κολοκυθάκια

 

Ροή Ειδήσεων