Psaroloco 2023: Μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία για παιδιά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (8-9/4)

Psaroloco 2023: Μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία για παιδιά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Psaroloco 2023: Μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία για παιδιά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (8-9/4)

Το Psaroloco προσφέρει ένα ποικιλόμορφο, ανεξάρτητο και πλουραλιστικό πρόγραμμα ενισχύοντας την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης, του διαπολιτισμικού διαλόγου, της κοινωνικής ένταξης και της ενσυναίσθησης.

Με υψηλού επιπέδου δημιουργικές ταινίες μικρού μήκους όλων των ειδών: κινούμενο σχέδιο – ντοκιμαντέρ – μυθοπλασία από όλο τον κόσμο που ενθαρρύνουν τη συμπερίληψη, την ισότητα, τη διαφορετικότητα, την οικολογική συνείδηση τα νέα μέσα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Με ταινίες που συμμετείχαν ή απέσπασαν διακρίσεις στα μεγαλύτερα παγκόσμια φεστιβάλ (Εmmy Awards, Annecy, Clermont- Ferrand, Βerlinale κ. α) με υποψηφιότητες στα Όσκαρ, στα βραβεία Cesar που κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα.

Ελεύθερη πρόσβαση και εκπαιδευτικό υλικό

Το Psaroloco παιδικό και εφηβικό διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου εκπληρώνει τους εκπαιδευτικούς στόχους του προγράμματος Psaroloco Μedia Literacy. Το πρόγραμμα συνοδεύεται με ελεύθερη πρόσβαση σε εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό υλικό για την διδακτική αξιοποίηση των ταινιών καθώς και με παράλληλες δράσεις.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 8 Απριλίου μετά τις προβολές των προγραμμάτων Μικρές Περιπέτειες & Θάλασσα και φιλία ακολουθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κινηματογραφικό εργαστήρι «Παίζουμε Κινηματογράφο» της Cinemathesis με την Γιάννα Δεληγιάννη με αφορμή το μοναδικό εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά με θέμα τον κινηματογράφο στην πρωτότυπη ελληνική βιβλιογραφία.

Ενώ σε συνεργασία με την πρώτη εκπαιδευτική πλατφόρμα για την γονεϊκότητα Project Parenting το Σάββατο 8 Απριλίου 14:30 μετά την προβολή του προγράμματος “ταινίες μικρού μήκους αποκλειστικά για εφήβους” θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με την Αφροδίτη Κονδύλη AATH Εκπαιδεύτρια Γονέων & PCI Certified Parent Coach.

Τέλος, την Κυριακή 9 Απριλίου 11:00 το πρόγραμμα “Ταινίες μικρού μήκους για μικρά παιδιά I Β μέρος”. Θα προλογίσει η εκπαιδευτικός & σύμβουλος γονέων Μαργαρίτα Καμαριώτου.

To πρόγραμμα του φεστιβάλ Psaroloco αποτελείται από 45 ταινίες μικρού μήκους από 16 χώρες χωρισμένο σε ενότητες και ηλικιακές ομάδες (από 4 ετών και για όλη την οικογένεια). Όλες οι ταινίες προβάλλονται με Ελληνικούς υπότιτλους.

Την αφίσα του φεστιβάλ επιμελήθηκε ο εικαστικός Φίλιππος Θεοδωρίδης: “Κάναμε το κολάζ με την κόρη μου πέρσι το καλοκαίρι στην Σαντορίνη. Της πρότεινα να κάναμε κάτι για να το πάρω μαζί μου μιας κι εγώ θα έφευγα πιο νωρίς από το νησί. Κόψαμε τα χαρτιά τα δίναμε ο ένας στον άλλο και τα κολλούσαμε στο χαρτί. Η Νεφέλη μου πρότεινε το πορτοκαλί που είναι και το αγαπημένο της χρώμα.”

Μάθετε περισσότερα και δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Πότε: 8 και 9 Απριλίου 2023

Πού: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Διαβάστε ακόμα:

Ό,τι καλύτερο για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου: Η Άλκη Ζέη διαβάζει Ζωρζ Σαρή (video)

«Το βιβλίο»: Το πιο ωραίο τραγούδι για το παιδικό βιβλίο από την χορωδία του 4ου Πειραματικού Σχολείου Ερμούπολης (video)

“Μια φορά και έναν καιρό… ήταν ένα Μυστικό”: Ένα υπέροχο εμψυχωτικό παραμύθι για μικρά παιδιά

Ροή Ειδήσεων