Πύργος: Θρήνος για την μαμά 8 παιδιών που πέθανε από κορωνοϊό – Αγωνία για το νεογέννητο

Πάτρα: Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό μωρό μόλις 6 ημερων

Πύργος: Θρήνος για την μαμά 8 παιδιών που πέθανε από κορωνοϊό – Αγωνία για το νεογέννητο

Συγκλονισμένος είναι ο Πύργος από το οικογενειακό δράμα που αντιμετωπίζει η πολύτεκνη οικογένεια από τη στιγμή που “έφυγε” η 35χρονη μητέρα από κορωνοϊό, λίγες μόλις μέρες μετά τον τοκετό της.

Νόσησε, έφυγε από το νοσοκομείο και πέθανε στο σπίτι της

Η άτυχη γυναίκα γέννησε το όγδοο παιδί της στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όμως μετά έφυγε από το νοσοκομείο με δική της πρωτοβουλία, όπου νοσηλευόταν θετική στον κορωνοϊό, επιστρέφοντας στον καταυλισμό Ρομά στην είσοδο του Πύργου, όπου έμενε, και τελικά πέθανε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thebest.gr αυτή τη στιγμή η τοπική κοινωνία ανησυχεί για το τι μέλλει γενέσθαι με το νεογέννητο μωράκι καθώς οι συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας δεν είναι οι καλύτερες ούτε έχει εξασφαλιστεί η ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη καθώς είναι άγνωστο αν νοσεί και αυτό.

Αγωνία για την υγεία του νεογέννητου

Το νεογέννητο μωρό μένει στον καταυλισμό Ρομά μαζί με τον πατέρα του, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα το αν νοσεί από κορωνοϊό όπως και η μητέρα του.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, που μίλησε γι’ αυτό το σημαντικό θέμα στην εφ. «Πατρίς», την περασμένη Δευτέρα υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας, της Πρόνοιας και του Κέντρου Κοινότητας – Παραρτήματος Ρομά, επισκέφθηκαν τον καταυλισμό, προκειμένου να εξετάσουν τις συνθήκες διαβίωσης του νεογνού.

Ο πατέρας αρνείται να συνεργαστεί με τις Αρχές

Οι υπάλληλοι του δήμου πρότειναν στον πατέρα να μεταφερθεί το νεογέννητο στο νοσοκομείο, κάτι που όμως αρνήθηκε.

«Πρέπει να δούμε την άμεση προστασία της υγείας του παιδιού. Δεν ξέρουμε αν είναι θετικό στον κορωνοϊό ή όχι, καθώς δεν είχε συνωδά έγγραφα από το νοσοκομείο. Σε μια αρχική προτροπή των υπηρεσιακών παραγόντων να πάνε το νεογνό στο νοσοκομείο υπήρξε άρνηση από την πλευρά της οικογένειας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνακόπουλος στην εφ. «Πατρίς» που παρακολουθεί από κοντά την υπόθεση.

Η κοινωνία μια γροθιά για να βοηθηθεί η πολύτεκνη οικογένεια

Παράλληλα, ο δήμαρχος Πύργου υπογράμμισε ότι η οικογένεια του μωρού προμηθεύτηκε με γάλα, κατόπιν συνεννόησης με φαρμακοποιούς της πόλης, καθώς και οτιδήποτε άλλο ήταν αναγκαίο, έπειτα και από ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης και από απλούς πολίτες της πόλης.

Ακόμα ο κ.Αντωνακόπουλος, τόνισε ότι από εδώ και πέρα θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την προστασία του νεογνού, ενώ θα δοθεί και μια οικονομική ενίσχυση από τον δήμο προς την οικογένειά του. «Σε επικοινωνία που είχα με το Χαμόγελο του Παιδιού μου είπαν ότι πρέπει να στείλουμε επιστολή προς τον Εισαγγελέα και να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για την προστασία της ζωής του παιδιού. Ως δήμος θα δώσουμε ένα ποσό βοήθειας στην οικογένεια, το οποίο πρέπει να το διαχειριστεί φυσικά υπέρ του παιδιού» όπως επισήμανε ο δήμαρχος Πύργου.

 

Διαβάστε επίσης:

Πρέπει να διασφαλιστεί σε όλη την Ευρώπη πρόσβαση στον προσυμπτωματικό έλεγχο νεογνών

Έταζαν ποδοσφαιρικά camp υπό την επίβλεψη της… Μίλαν – Πώς εξαπατήθηκαν γονείς

Μπόμπα – Τανιμανίδης πήραν τα διδυμάκια τους και βγήκαν στα χιόνια (εικόνες)

Ροή Ειδήσεων