Ραντεβού με τον πρώτο μεγάλο έρωτα της ζωής μας…

Ραντεβού με τον πρώτο μεγάλο έρωτα της ζωής μας…

της Μαρίνας Γιώτη (*)

Φέτος στου Αγίου Βαλεντίνου αποφάσισα να γιορτάσω με τον πρώτο μεγάλο έρωτα της ζωής μου. Τον γνώρισα πολύ μικρή και τον αγάπησα αμέσως. Κεραυνοβόλος έρωτας και για τους δυο. Μοιάζαμε πολύ βλέπετε και αμέσως αναγνωρίσαμε ο ένας στον άλλον τις ομοιότητές μας. Στην αγκαλιά του ένιωθα προστατευμένη και η φωνή του κρατούσε όλους τους φόβους μακριά. Αν και ήταν πάντα στη ζωή μου, τον έπαιρνα για δεδομένο. Ήταν τόσο τεράστιος και δυνατός στο μυαλό μου που δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι δεν θα ήταν πάντα εκεί. Για πολλά χρόνια κοίταζα αλλού, ήθελα να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα, πάλευα για μια ζωή όπως την είχα φανταστεί, αλλά πάντα ήξερα πως ήταν κάπου εκεί δίπλα μου. Ένα λιμάνι να κρυφτώ όταν η καταιγίδες της ζωής μου λυσσομανούσαν. Τα χρόνια πέρασαν, ερωτεύτηκα άλλον, έκανα οικογένεια. Εκείνος παρέμενε πάντα κοντά. Η αλήθεια είναι ότι λοξοκοιτούσε τον άλλον στη ζωή μου πού και πού, αλλά η αγάπη του ήταν τόσο μεγάλη, που όσο με έβλεπε ευτυχισμένη αγκάλιαζε και αυτόν. Αρκεί να μην πείραζε κανείς το κοριτσάκι του.

Ναι, πράγματι, έχω τεράστια αδυναμία στον μπαμπά μου. Όπως, άλλωστε, συμβαίνει με τις περισσότερες κόρες. Πρόκειται για τη σχέση εκείνη που καθορίζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άλλο φύλο, ένα πρότυπο που μας κυνηγά σε όλη μας τη ζωή και ένα μέτρο σύγκρισης για κάθε άντρα που συναντάμε. Κοντά του νιώθουμε πάντα ασφαλείς και η έλλειψή του μας ωθεί να ψάχνουμε αγωνιωδώς για κάτι που θα μπορούσε να καλύψει το κενό του. Η αλήθεια είναι ότι δεν τον ξεπερνάμε ποτέ και ας μην το παραδεχόμαστε.  Όμως γνωρίζω εκ πείρας ότι και οι μπαμπάδες μας δεν έχουν μάτια για άλλη, εκτός κι αν είναι η αδελφή μας. Μεγαλωμένοι να μη δείχνουν τα αισθήματά τους, τα λόγια που τελικά δεν ειπώνονται δημιουργούν σχέσεις που κινούνται κάπου μεταξύ λατρείας και παρεξήγησης.

Φέτος στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου θα πρωτοτυπήσω και θα βγάλω τον πατέρα μου για φαγητό. Θα βρω την ευκαιρία να πω και να δείξω όλα όσα θα ήθελα στον πρώτο μεγάλο έρωτα της ζωής μου. Θα το κάνω όσο είναι ακόμη δίπλα μου και μπορώ. Γιατί ένα πράγμα που κανείς μας δεν έχει απεριόριστο είναι ο χρόνος με αυτούς που αγαπάμε.

 

 

(*) Η Μαρίνα Γιώτη είναι συγγραφέας και εικονογράφος της επιτυχημένης σειράς «Παραμύθια Αλλιώς», του βιβλίου για μαμάδες «Μια Καρδιά» και άλλων παιδικών βιβλίων από τις Εκδόσεις Διόπτρα, αλλά και ακούραστη εξερευνήτρια της παιδικής φαντασίας. Τα βιβλία της «Σκουφοκοκκινίτσα» και «Ρεβιθοκοντούλης» ψηφίστηκαν στα 10 καλύτερα παιδικά βιβλία για το 2016-2017. Τον Απρίλιο του 2019  κυκλοφόρησε το βιβλίο της για μπαμπάδες και κόρες με τίτλο «Μια αγκαλιά». Βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά και στα Ιταλικά. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη Μαρίνα και τα βιβλία της στο www.marinagioti.gr

Ροή Ειδήσεων