Ρόδος: Όλες οι εξελίξεις με την 12χρονη που παρασύρθηκε σε απόπειρα αυτοκτονίας από κακόβουλους στο διαδίκτυο

Ρόδος: Όλες οι εξελίξεις με την 12χρονη που παρασύρθηκε σε απόπειρα αυτοκτονίας από κακόβουλους στο διαδίκτυο

Σοκ στο Πανελλήνιο είχε προκαλέσει πριν από μερικές ημέρες η είδηση μιας 12χρονης στη Ρόδο που παρασυρόμενη από ομάδα κακόβουλων στο διαδίκτυο έκανε απόπειρα αυτοκτονίας.

Όπως είχε κάνει γνωστό την περασμένη εβδομάδα μιλώντας στη «δημοκρατική», ο πρόεδρος του ΙΝ.ΚΑ. κ. Γιώργος Ευγενικός, ενημερώθηκε από τους σοκαρισμένους γονείς του 12χρονου κοριτσιού, ότι μέσω της εφαρμογής chat «discord», άγνωστος χρήστης, μετέτρεψε την κόρη τους σε πειθήνιο όργανό του, πείθοντάς την να του στείλει γυμνές φωτογραφίες, να χαρακώσει τα χέρια της 19 φορές (!) με ξυράφι κρύβοντας επιμελώς τις πληγές ώστε να μην γίνει αντιληπτό τίποτα ενώ το πλέον σοκαριστικό είναι πως οι γονείς ανακάλυψαν τι συμβαίνει λίγο πριν το κορίτσι πάρει υπνωτικά χάπια για να αυτοκτονήσει, όπως την προέτρεπε ο άγνωστος χρήστης της εφαρμογής!

Διαβάστε αναλυτικά: Σοκ στη Ρόδο: 12χρονη θύμα επιτήδειου στο Διαδίκτυο – Την έβαλε να χαρακώσει το χέρι της 19 φορές (!)

Μια εβδομάδα μετά, η 12χρονη παραμένει υπό στενή παρακολούθηση ψυχολόγων του ΚΕΘΕΑ, ενώ η οικογένεια της νεαρής μαθήτριας εμφανίζεται έτοιμη να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων. Την υπόθεση, βέβαια, ερευνά ήδη η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα από καταγγελία των γονιών στο Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Δωδεκανήσου και νοτίου Αιγαίου.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα η 12χρονη, που βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση, αρνείται να αποκαλύψει οτιδήποτε έχει σχέση με τους άγνωστους χρήστες και τις δοκιμασίες στις οποίες την υπέβαλαν όλο αυτό το διάστημα με αποτέλεσμα να φτάσει ένα βήμα πριν την αυτοκτονία.

Πάντως, τόσο οι γονείς όσο και η μεγαλύτερη αδερφή της 12χρονης που βρίσκονται σε κατάσταση σοκ στέλνουν μήνυμα: «Δεν θα θέλαμε άλλο παιδί να βρεθεί στη θέση της κόρης μας. Πάθαμε μεγάλο κακό. Ευχόμαστε η δική μας περίπτωση να είναι η τελευταία και να τεθούν αυστηρότερα μέτρα επιτήρησης στο διαδίκτυο».

Σημειώνεται ότι μετά την καταγγελία του Ινστιτούτου παρουσία των γονέων, στις αστυνομικές Αρχές, η διαδικασία έχει κινηθεί αυτεπαγγέλτως και η δικογραφία αναμένεται να υποβληθεί για τα περαιτέρω ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Ο δε γενικός γραμματέας του ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και νοτίου Αιγαίου, Μανώλης Ζερβός, τονίζει ότι ο κόσμος πρέπει να ενημερώνει για ανάλογα συμβάντα τις Αρχές και να τις εμπιστεύεται και επισημαίνει το σπουδαιότερο: «Δυστυχώς, ο φόβος πολλές φορές φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Οι γονείς λειτουργούν απαγορευτικά σε ότι αφορά τη χρήση του διαδικτύου, τα παιδιά νιώθουν αποξενωμένα και από αντίδραση μπαίνουν στο διαδίκτυο χωρίς να έχουν την κατάλληλη ενημέρωση. Οι γονείς πρέπει να είναι φίλοι με τα παιδιά τους, να τους συμβουλεύουν για τους κινδύνους του διαδικτύου και να είναι και οι ίδιοι καλά ενημερωμένοι».

 

Ροή Ειδήσεων