Σάλος σε σχολείο: Μαθητής Δημοτικού παρενοχλούσε συμμαθήτριες – Η αντίδραση του Διευθυντή εξοργίζει

Σάλος σε σχολείο: Μαθητής Δημοτικού παρενοχλούσε συμμαθήτριες - Η αντίδραση του Διευθυντή εξοργίζει

Σάλος σε σχολείο: Μαθητής Δημοτικού παρενοχλούσε συμμαθήτριες – Η αντίδραση του Διευθυντή εξοργίζει

Σάλος έχει ξεσπάσει στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας Ανθήλης με αφορμή την συμπεριφορά ενός Ρομά μαθητή καθώς χθες το μεσημέρι (22/9) ζητούσε από δυο μαθήτριες του σχολείου να κάνουν άσεμνα πράγματα  και μάλιστα η πίεσή του προς τα κορίτσια ήταν επίμονη καθώς τα κυνηγούσε μέσα στο σχολείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Lamiareport.gr, o μαθητής  κυνηγούσε τις δύο μαθήτριες για να σηκώσουν τις μπλούζες τους. Εκείνες τον απέφευγαν όμως εκείνος δεν δεχόταν την άρνησή τους. Τις κυνηγούσε διαρκώς στο σχολείο, κατάφεραν να του ξεφύγουν και να ζητήσουν τη βοήθεια του διευθυντή.

Η στάση του Διευθυντή που προκάλεσε αντιδράσεις

Όμως η στάση του διευθυντή και τα όσα ακολούθησαν έφεραν την κατάσταση στα άκρα και εξόργισαν τους γονείς. Ειδικότερα, όταν τα δύο κοριτσάκια κατέφυγαν φοβισμένα στο γραφείο του Διευθυντή, ζήτησαν να ειδοποιηθούν οι γονείς τους. Εκείνος φέρεται να τους είπε ότι θα λυθεί το θέμα εντός των ορίων του σχολείου και δε χρειάζονται οι γονείς. Τότε αυτά έφυγαν από το σχολείο πηδώντας τα κάγκελα (!) και πήγαν στο σπίτι του ενός κοριτσιού όπου έντρομη η μητέρα τα είδε ξαφνικά στην πόρτα της.

Ειδοποιήθηκε και η άλλη οικογένεια και οι γονείς έφτασαν στο σχολείο ζητώντας εξηγήσεις γιατί έφτασαν τα κοριτσάκια τους να πηδήσουν τα κάγκελα για να ζητήσουν βοήθεια, ενώ θα μπορούσε να είχαν ειδοποιηθεί από την πρώτη στιγμή οι ίδιοι!

Η ατάκα του διευθυντή που εξόργισε

Το περιστατικό κατήγγειλε στο LamiaReport o κ. Αιμίλιος Γασπαρινάτος, περιγράφοντας τα πράγματα, σύμφωνα με όσα του είπαν τα κορίτσια και από την επικοινωνία που είχε με το Διευθυντή του Σχολείου. Τον κατηγορεί μάλιστα ότι του είπε ότι «σε αυτό το σχολείο είναι τσιγγάνοι» και άμα του αρέσει!

Ξεκαθάρισε επίσης ότι είναι μακριά από οποιοδήποτε ρατσιστικό διαχωρισμό των ανθρώπων και η όποια αγανάκτησή του δεν προέρχεται από το γεγονός ότι η παρενόχληση της κόρης του έγινε από Ρομά, καθώς θα μπορούσε να είχε γίνει από οποιοδήποτε άλλο παιδί, αλλά από το γεγονός ότι η μικρή δεν ένιωσε την προστασία που θα έπρεπε να νιώθει στο σχολείο, ενώ κανένας δεν τον διαβεβαίωσε ότι ανάλογες πράξεις δε θα επαναληφθούν στο μέλλον.

Επίσης η μητέρα της άλλης μαθήτριας κα Ιωάννα Καλότυχου που επικοινώνησε με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, περιέγραψε μια αρνητική στάση, ενώ η ίδια ήταν ακόμη ταραγμένη από το γεγονός ότι το κορίτσι της φοβισμένο όπως ήταν, αναγκάστηκε να βρεθεί εκτεθειμένο στο δρόμο προκειμένου να επικοινωνήσει μαζί της. Σημειώνουμε ότι στο σημείο εκλήθη και περιπολικό και οι γονείς είναι αποφασισμένοι για την περαιτέρω καταγραφή του περιστατικού και την αναζήτηση ευθυνών.

 

Η θέση του Διευθυντή του σχολείου για όσα συνέβησαν

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Διευθυντή του Σχολείου κ. Στεργίου, ευγενικά μας εξήγησε ότι δεν μπορεί να κάνει δηλώσεις, μας είπε ωστόσο ότι δεν είναι τα πράγματα όπως τα παρουσιάζουν οι γονείς και ότι από την πλευρά του σχολείου έγιναν όσα προβλέπονται για περιπτώσεις αντεγκλήσεων μεταξύ ανήλιων παιδιών.

Το LamiaReport επικοινώνησε ωστόσο με τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, Γιώτα Χουλιάρα – Σιδερά, καθώς οι γονείς έριξαν ευθύνες και στην ίδια. Όπως μας τόνισε σε οποιαδήποτε ενδοσχολικό περιστατικό αρμόδιοι και υπεύθυνοι είναι ο Διευθυντής/Διευθύντρια κάθε σχολείου με τους εκπαιδευτικούς και όταν δε δίνεται λύση, η ίδια επεμβαίνει πάντα με σκεπτικό το καλύτερο για τα παιδιά και την ασφάλειά τους. «Είμαι εδώ για να λύνω προβλήματα και γνωρίζουν ότι έχω τα μάτια μου στραμμένα στο συγκεκριμένο σχολείο..», μας είπε.

 

Διαβάστε επίσης:

Την επόμενη φορά που θα σας ρωτήσουν “Μα γιατί δεν έφευγε;” πείτε τους για τη Δώρα. Έφυγε και γι’ αυτό δολοφονήθηκε

Kρούσμα στη τάξη: Τι πρέπει να κάνετε αν το παιδί σας είναι στενή επαφή με το μαθητή που νοσεί

Πες το στην κόρη σου: Αυτά είναι τα σημάδια που θα πρέπει να την κρατήσουν μακριά από ένα κακοποιητικό αγόρι

Οι μαθητές πήραν τα πινέλα ανά χείρας και το σχολείο τους απέκτησε μια πολύχρωμη διάβαση!

Ροή Ειδήσεων