Σχολικό έτος 2024 – 25: Πότε ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο;

Σχολικό έτος 2024 - 25: Πότε ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο;

Σχολικό έτος 2024 – 25: Πότε ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο;

Πλησιάζουν οι καλοκαιρινές διακοπές, αλλά πότε θα τελειώσουν για μαθητές και εκπαιδευτικούς;

Μετά το καλοκαίρι, έρχεται το άνοιγμα για τα σχολεία. Οι διακοπές τελειώνουν, οι ανέμελες στιγμές λιγοστεύουν και μαθητές και φοιτητές επιστρέφουν στα θρανία τους. Το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά θα χτυπήσει τον Σεπτέμβριο. Κανονικά θα ανοίξουν και φέτος τα σχολεία, στην καθιερωμένη τους ημερομηνία, δηλαδή στις 11 Σεπτεμβρίου 2024.

Πότε “πιάνουν δουλειά” δάσκαλοι και καθηγητές στα σχολεία;

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος από την 2η Σεπτεμβρίου 2024 θα είναι στη θέση τους στα σχολεία όλοι οι εκπαιδευτικοί. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές πάντα είναι δύο εβδομάδες πριν από την επίσημη έναρξη των σχολείων. Αυτό συμβαίνει γιατί θα πρέπει να ετοιμαστούν και η σχολική χρονιά να αρχίσει χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το καλοκαίρι του 2024;

Λίγες μέρες μετά αναμένεται να ξεκινήσει και η νέα σχολική χρονιά. Κάθε χρόνο ξεκινούν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου.

Αν η 11η Σεπτεμβρίου είναι Κυριακή;

Το 2022, για παράδειγμα, η 11η Σεπτεμβρίου έπεφτε Κυριακή και οι μαθητές επέστρεψαν στις τάξεις τους την 12η Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα. Κέρδισαν στην ουσία μία ημέρα παραπάνω από τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Το ίδιο όμως δεν αναμένεται να γίνει για το 2024. Φέτος η 11η Σεπτεμβρίου, ημέρα ανοίγματος των σχολείων πέφτει Τετάρτη. Νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, θα ανοίξουν τις πύλες τους για να υποδεχθούν τους μαθητές.

Τι ώρα ξεκινά ο αγιασμός στα σχολεία;

Στις 8 και 15 το πρωί αναμένεται πως θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τον καθιερωμένο αγιασμό των σχολείων στην Ελλάδα. Συνήθως αυτή την ώρα ξεκινούν τα περισσότερα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Γυμνάσια και λύκεια, ξεκινούν αργότερα. Σε κάθε περίπτωση, κάθε σχολείο θα στείλει ανακοίνωση για την ώρα του αγιασμού.

Διαβάστε επίσης:

Ολοήμερα Νηπιαγωγεία 2024- 25: Τι προβλέπεται για τη λειτουργία τους; Η εγκύκλιος

Δημοτικά Σχολεία 2024 – 25: Τι προβλέπεται για τη λειτουργία τους; Η εγκύκλιος

Μεγάλη αλλαγή για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς από τη νέα χρονιά – πόσες επιπλέον θέσεις θα ανοίξουν