«Οι άνθρωποι είναι ζώα;»: Παιδιά ρωτούν και ειδικοί τούς απαντούν στο SCIENCE TALKS Kids Edition

Οι άνθρωποι είναι ζώα

«Οι άνθρωποι είναι ζώα;»: Παιδιά ρωτούν και ειδικοί τούς απαντούν στο SCIENCE TALKS Kids Edition

Τι απορίες μπορεί να έχει ένα μικρό παιδί για τη βιοποικιλότητα και τον πλανήτη μας; Ένα επεισόδιο που θα λύσει παιδικές (πανέξυπνες) απορίες.

Τα παιδιά ρωτούν και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Κύπρου απαντούν, στις ερωτήσεις των παιδιών γύρω από τις επιστήμες!

Στη σειρά podcast με τον τίτλο «Science Talks» που δημιούργησε το Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου γίνονται συζητήσεις με ακαδημαϊκούς και ερευνητές και ερευνήτριες για διάφορα επιστημονικά θέματα της ειδικότητάς τους, εντάχθηκε η σειρά «Science Talks Kids Edition» που απευθύνεται σε παιδιά 3-11 ετών.

Στόχος αυτής της σειράς για παιδιά είναι να τα εξοικειώσει με διάφορα επιστημονικά θέματα και να τους δώσει την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήσεις τα ίδια στους/στις ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου.

Αυτή η εκπομπή είναι αφιερωμένη στη βιοποικιλότητα και για αυτό θα ακούσετε τον καθηγητή Σπύρο Σφενδουράκη, Καθηγητή Οικολογίας και Βιοποικιλότητας στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, να απαντά στις δεκάδες ερωτήσεις που στέλνουν παιδιά από διάφορα σχολεία.

Τα μικρά ρωτούν τον βιολόγο που με απλό και όμορφο τρόπο επισημαίνοντας ότι είναι μία από τις πιο δύσκολες στιγμές στην επιστημονική του καριέρα, προσπαθεί τον επιστημονικό λόγο να τον κάνει απλό και προσβάσιμο σε παιδιά αυτής της ηλικίας.

Οι ερωτήσεις πολλές και πολύ χαριτωμένες.

«Γιατί κάποια ζώα που δεν είναι άγρια και δεν μπορούν να είναι κατοικίδια μας;»
«Οι άνθρωποι είναι ζώα;»
«Ποιο είναι το μεγαλύτερο ζώο στον κόσμο;»
« Οι νυχτοπεταλούδες είναι συγγενείς των πουλιών;»
«Γιατί κάποια ζώα τα σκοτώνουν;
«Υπάρχουν Κράκεν;»

Ακούστε τις απαντήσεις!

Info

  • Ο Σπύρος Σφενδουράκης είναι Καθηγητής Οικολογίας και Βιοποικιλότητας στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Σπούδασε Βιολογία στο ΕΚΠΑ, απ’ όπου πήρε και το διδακτορικό του δίπλωμα. Το επιστημονικό έργο του αφορά τη μελέτη της βιοποικιλότητας και κινείται στους χώρους της βιογεωγραφίας, της οικολογίας και της συστηματικής των ζώων. Συμμετέχει σε πολλές επιστημονικές εταιρείες και, μεταξύ άλλων, είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εξελικτικής Εταιρείας. Επιπλέον, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη διάδοση της επιστημονικής γνώσης στο ευρύ κοινό μέσα από διαλέξεις, άρθρα στον τύπο και μεταφράσεις σημαντικών βιβλίων εκλαϊκευμένης επιστήμης, κυρίως για την εξέλιξη και την οικολογία. Από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του Στον καθρέφτη του ∆αρβίνου (2021).