Σε αυτό το Δημοτικό σχολείο της επαρχίας οι μαθητές κάνουν διαλείμματα «μετά μουσικής» με Βιβάλντι και Χατζιδάκι (video)

Σε αυτό το Δημοτικό σχολείο της επαρχίας οι μαθητές κάνουν διαλείμματα «μετά μουσικής» με Βιβάλντι και Χατζιδάκι (video)

Μέσα από την στήλη μας “Τα Νέα των Σχολείων” αναδεικνύουμε καθημερινά τις καλές δράσεις σχολείων, πρακτικές που πάνε ένα βήμα μπροστά τον χώρο της εκπαίδευσης, πρωτότυπα μαθητικά προγράμματα αλλά και καινοτόμες πρωτοβουλίες που αξίζει να υιοθετηθούν από τα σχολεία.

Πριν αρκετούς μήνες σας είχαμε παρουσιάσει τις πρωτότυπες δράσεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης που χάρη στην πολύτιμη συμβολή του διευθυντή  επιτελείται ένα σπουδαίοέργο που αξίζει να διαδοθεί και να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και για τα υπόλοιπα δημόσια σχολεία της επικράτειας.

Ακολουθώντας τα πρότυπα του εξωτερικού είναι το πρώτο σχολείο όπου στα διαλείμματα, την ώρα που οι μαθητές προαυλίζονται από τα μεγάφωνα ακούγονται υπέροχες μελωδίες των Χατζιδάκι, Burger Project και Μπετόβεν.

Η εν λόγω πρακτική που είναι άκρως διαδεδομένη στα σχολεία του εξωτερικού “ξυπνά” ευχάριστα συναισθήματα στους μαθητές , μειώνει το άγχος που δημιουργείται πολλές φορές μέσα στην τάξη, ελαχιστοποιεί την επιθετικότητα των μαθητών αλλά και τα ατυχήματα που γίνονταν στη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Στo 3o Δημοτικό Λάρισας τα διαλείμματα μετά μουσικής έχουν ενθουσιάσει τους μαθητές

Με χαρά λοιπόν μάθαμε και μοιραζόμαστε μαζί σας πως μια αντίστοιχη πρωτοβουλία έχει αναλάβει το 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας το οποίο εφαρμόζει τα «διαλείμματα μετά μουσικής»… που «στολίζονται» με νότες από το πεντάγραμμο της κλασικής μουσικής.

Η διευθύντρια του 3ου Δημοτικού και καθηγήτρια γυμναστικής κα Ελένη Δημητρίου μιλώντας στο onlarissa.gr για την πρωτοβουλία του σχολείου, ανέφερε ότι ήδη τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως

«Η μουσική βοηθάει τους μαθητές στη διαμόρφωση ήρεμου κλίματος στο διάλειμμα, ενώ παράλληλα δίνει γνώσεις σχετικά με τη μουσική. Ξεκινήσαμε παίζοντας Χατζιδάκι και κάποια ορχηστρικά του Χατζιδάκι. Στην πορεία προσθέσαμε Μότσαρτ και Βιβάλντι.

Προσπαθούμε να συνδυάζουμε τη μουσική με τα αφιερώματα που αναλαμβάνει να κάνει η μουσικός του σχολείου. Πέρα από τους μαθητές βοηθάει και τους εκπαιδευτικούς ακόμη και τους περιοίκους.

Λειτουργεί και ως μετρό πρόληψης της ενδοσχολικής βίας. Σύμφωνα με έρευνες, όπου υπάρχει κλασική μουσική και ευχάριστο κλίμα οι μαθητές δεν εκδηλώνουν τόσο επιθετικές συμπεριφορές».

Mια πρωτοβουλία που χαροποίησε και τους γονείς

Όπως εξήγησε η κα Δημητρίου οι γονείς των μαθητών είναι ιδιαιτέρως χαρούμενοι με την εν λόγω πρωτοβουλία λέγοντας ότι “Οι γονείς είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Ακόμη, δεχόμαστε συγχαρητήρια τόσο από γείτονες όσο και από απλούς περαστικούς. Βέβαια, κάποιοι γείτονες έχουν διαμαρτυρηθεί σε σημείο που αμφισβητούν το έργο μας, αλλά επειδή εμείς έχουμε δει θετικό αποτέλεσμα θα επιμείνουμε.”

Το επόμενο καινοτόμο σχολικό project είναι ήδη στα σκαριά

Σύμφωνα με την ίδια, τα παιδιά έχουν μάθει πολλά νέα τραγούδια ενώ επόμενος στόχος του σχολείου είναι η απόκτηση κουδουνιού με ήχους επίσης κλασικής μουσικής.

Διαβάστε επίσης:

Μας συγκίνησε! Λυράρης 2,5 ετών από την Κω «μάγεψε» το Ηράκλειο – Τραγουδά Νίκο Ξυλούρη (video)

Ελάχιστο Κοινό Πολλαπλάσιο: Πώς να μάθουν εύκολα τα παιδιά τον… «πονοκέφαλο» των μαθηματικών

Tα παιδιά που ένιωσαν την αγάπη, θα γίνουν ενήλικες που μπορούν να αγαπήσουν

Ροή Ειδήσεων