Σε αυτό το σχολείο η γνώση έρχεται με χαμόγελα, δημιουργικότητα και… καινοτομία!

Σε αυτό το σχολείο η γνώση έρχεται με χαμόγελα, δημιουργικότητα και... καινοτομία!

Σε αυτό το σχολείο η γνώση έρχεται με χαμόγελα, δημιουργικότητα και… καινοτομία!

Ήταν η επιλογή για την οποία δεν μετάνιωσα ποτέ. Λίγο πριν φτάσει η στιγμή το παιδί μας να φοιτήσει στο νηπιαγωγείο, αρχίσαμε τη διερεύνηση. Επισκεφτήκαμε πολλά σχολεία, ακούσαμε πολλές γνώμες, φιλοσοφίες και μοντέλα διδακτικά.

Γνωρίζαμε καλά ότι η επιλογή του σχολείου είναι η πιο σοβαρή επιλογή που οι γονείς θα κάνουν για την ζωή του παιδιού. Αξίζει, λοιπόν, να εξετάσετε όλα τα ενδεχόμενα, να συνομιλήσετε αρκετές φορές με τους παιδαγωγούς και να μπορέσετε να αντιληφθείτε αν όντως μέσα από την επιλογή σχολείου θα μπορέσετε να παρέχετε την καλύτερη δυνατή παιδεία στο παιδί σας.

Λακωνική Σχολή: Η καλύτερη επιλογή

Η δική μας απόφαση στηρίχτηκε στην ουσία. Εμπιστευτήκαμε τα εκπαιδευτήρια της καρδιάς μας, τα εκπαιδευτήρια Φραγκή – «Λακωνική Σχολή», τα οποία έχοντας χρόνια πείρα στην εκπαίδευση και την παιδαγωγική προσέγγιση, προσφέρουν στα παιδιά από μικρή ηλικία τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με βαθιές γνώσεις, εμπειρίες σημαντικές για την ανάπτυξή τους και – κυρίως – με ένα περιβάλλον γεμάτο αγάπη, κατανόηση και… χρώμα. Ναι, πολύ χρώμα, που ομορφαίνει καθημερινά τη ζωή των παιδιών.

Mέσα από καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα και δημιουργικές δραστηριότητες  τίθενται τα θεμέλια ώστε τα παιδιά να αποκομίσουν γνώσεις και ταυτόχρονα να διαμορφώσουν την προσωπικότητα τους με αρχές και αξίες που θα τα συντροφεύουν για μια ζωή.

Το ταξίδι στο κόσμο της μάθησης και της δομημένης εκπαίδευσης γίνεται με τέτοιο τρόπο που το παιδί απολαμβάνει κάθε νέα γνώση και δεξιότητα.  Δίνεται έμφαση στην ολόπλευρη ανάπτυξή του καθώς και στην καλλιέργεια της δημιουργικότητας, της φαντασίας και την αυτονομία του.

Από την πρώτη στιγμή που θα περάσετε την πόρτα του παιδικού σταθμού και του Νηπιαγωγείου θα νιώσετε τη σιγουριά ότι τα  εκπαιδευτήρια Φραγκή – «Λακωνική Σχολή» είναι το ιδανικό πρώτο σχολείο του παιδιού μέσα στο οποίο εκείνο θα  έχει τη μέγιστη προσοχή και την αγάπη, όπως ακριβώς και στο σπίτι σας.

Το ταξίδι της μάθησης απογειώνει τους μαθητές

Αποστολή και όραμα του σχολείου είναι η δημιουργία ξεχωριστής εκπαιδευτικής εμπειρίας για το μαθητή. Προς αυτή την κατεύθυνση δομείται και το άρτιο πρόγραμμα σπουδών που συνδυάζει εκπαίδευση και δημιουργική απασχόληση, φέρνοντας στη τάξη, ό,τι πιο καινοτόμο προτείνει η παιδαγωγική επιστήμη.

Η καινοτομία στην εκπαίδευση

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μάθημα εμπλουτίζεται με τη χρήση διαδραστικών πινάκων, ηλεκτρονικού υλικού κατάλληλα προσαρμοσμένου στις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών ενώ τηρείται κι ένας ατομικός φάκελος εργασίας (PORTFOLIO), ξεχωριστά για κάθε παιδί. Οι κατευθύνσεις για όλες τις ηλικίες (τμήματα 3, 4 και 5 ετών) είναι κοινές (με τον βαθμό δυσκολίας να κλιμακώνεται προοδευτικά).

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει

Γλώσσα

Μέσα από ποικίλες επικοινωνιακές δραστηριότητες, τα παιδιά ενθαρρύνονται ν’ ακούνε, ν’ αφηγούνται, να ερμηνεύουν και να επεξηγούν καταστάσεις, αναπτύσσοντας στοιχειώδη επιχειρηματολογία, ενώ εξοικειώνονται με βασικές συμβάσεις ανάγνωσης του αλφαβητικού συστήματος γραφής και μαθαίνουν να κατανοούν τη διήγηση και τη σημασία που έχει η γραφή στην επικοινωνία, μέσα από συνεχείς ασκήσεις.

Μαθηματικά

Μέσα από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, εποπτικό υλικό, και τις κατάλληλες διδακτικές παρεμβάσεις, δίνεται στα παιδιά η ευκαιρία να προβληματιστούν και να ερμηνεύσουν ποικίλες καταστάσεις, να οικοδομήσουν σταδιακά την έννοια των αριθμών, να «εκτελέσουν» απλές μαθηματικές πράξεις και να κατανοήσουν χωροχρονικές έννοιες.

Μελέτη Περιβάλλοντος

Το μάθημα, που συχνά πραγματοποιείται στο εργαστήρι φυσικών επιστημών, δίνει στα παιδάκια την ευκαιρία να αντιλαμβάνονται την αλληλεπίδραση του περιβάλλοντος με τον άνθρωπο.

Πληροφορική

Οι μικροί μαθητές έρχονται σε επαφή με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και με εκπαιδευτικό λογισμικό κατάλληλο για την ηλικία τους, ώστε να ταυτίσουν τον Η/Υ ως μηχανή που βοηθάει τον άνθρωπο στην εργασία του.

Εικαστικά

Τα μικρά παιδιά οφείλουν πάνω απ’ όλα να παίζουν μαθαίνοντας. Μέσω της διαθεματικής προσέγγισης και των θεματικών ενοτήτων, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να εκφράζονται, να διασκεδάζουν και να πειραματίζονται.

Θεατρική – Μουσικοκινητική Αγωγή & Μουσική

Τα παιδιά  μαθαίνουν τραγούδια ανάλογα με την εποχή, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων. Η καθηγήτρια της μουσικής αξιοποιεί τα ειδικά λογισμικά στον διαδραστικό πίνακα, οργανώνοντας μουσικά παιχνίδια και παρουσιάζοντας τα είδη των μουσικών οργάνων.

Φυσική Αγωγή/ Κολύμβηση

Πιστεύοντας ακράδαντα ότι  ότι τα παιδιά έχουν μόνο να κερδίσουν ασκώντας νου και σώμα, η Λακωνική Σχολή διαθέτει σύγχρονες αθλητικές υποδομές, κλειστό θερμαινόμενο κολυμβητήριο, γήπεδο μπάσκετ και ειδικούς εξοπλισμούς, ώστε οι λιλιπούτειοι μαθητές να έχουν πρόσβαση σε πλήθος εμπειρίες και να έρθουν σ’ επαφή με διάφορα αθλήματα.

Αγγλικά

Η εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας γίνεται από νωρίς μέσα από απλές και άκρως διασκεδαστικές δραστηριότητες, με ευχάριστο διαθεματικό τρόπο και με την υποστήριξη των νέων τεχνολογιών.

Εκπαιδευτικές, Πολιτιστικές, Βιωματικές Δράσεις & Επισκέψεις

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πολιτιστική καλλιέργεια των παιδιών και στην απόκτηση ενός πλούσιου γνωστικού υπόβαθρου  μέσα από την παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, εκπαιδευτικών επισκέψεων σε Μουσεία, περιβαλλοντικούς και επαγγελματικούς χώρους. Μέσω όλων αυτών των επισκέψεων οι μαθητές αποκτούν ένα πλούσιο γνωστικό υπόβαθρο που θα τους επιτρέψει να αφομοιώσουν δημιουργικά τις γνώσεις που αποκτούν, αλλά και να τις αξιοποιούν προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Δραστηριότητες Μετάβασης

Για τα νηπιακά τμήματα, το σχολείο  έχει καθιερώσει τις καινοτόμες Δραστηριότητες μετάβασης, που ξεκινούν πριν τα Χριστούγεννα και ολοκληρώνονται με τη λήξη του σχολικού έτους, σε συνεργασία με την Α’ δημοτικού.

Σκοπός αυτών των δραστηριοτήτων είναι να εξοικειώσουν τους μαθητές του νηπιαγωγείου με το περιβάλλον του δημοτικού σχολείου, γεφυρώνοντας ομαλά το πιο ελεύθερο και ευέλικτο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου με το πιο συστηματικά δομημένο περιβάλλον του δημοτικού σχολείου

Οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά ξεκίνησαν

Η εγγραφή νέων μαθητών  στο Νηπιαγωγείο  για το σχολικό έτος 2022-2023 ξεκίνησαν. Η «Λακωνική σχολή» – Εκπαιδευτήρια Φραγκή είναι η ιδανική επιλογή για τα προσχολικά και πρωτοσχολικά βήματα κάθε παιδιού!

«Λακωνική σχολή» – Εκπαιδευτήρια Φραγκή

Β. Μοσκόβη 6 –  Λεβιδίου 32 , Κολωνός

210 51.29.959 – 210 51.55.895