Σε διαθεσιμότητα ψυχολόγος που κατηγορείται ότι έδινε πλαστές βεβαιώσεις σε βάρος πατεράδων

Voucher σε οικογένειες

Σε διαθεσιμότητα ψυχολόγος που κατηγορείται ότι έδινε πλαστές βεβαιώσεις σε βάρος πατεράδων

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr η ψυχολόγος κατηγορείται ότι εξέδιδε ψευδείς γνωματεύσεις κατά πατεράδων για κακοποίηση των παιδιών τους.

Το Εσωτερικών Υποθέσεων την έθεσε σε διαθεσιμότητα. Η δικογραφία μετράει 2.000 σελίδες, ενώ ζητήθηκε και έγινε κατάσχεση του προσωπικού υπολογιστή της και άρση του τηλεφωνικού της απορρήτου. Οι υποθέσεις έχουν φτάσει και ερευνώνται από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Μαρτυρίες πατεράδων στο Newsbomb.gr

Δύο πατεράδες, οι οποίοι έχουν αθωωθεί μίλησαν στο Newsbomb.gr.

«Είμαι και εγώ θύμα του συγκεκριμένου ψυχολόγου. Δικαιώθηκα τελικά μετά από 6 χρόνια αμετάκλητα από δικαστήριο, αλλά μόνο δικαιωμένος δεν νιώθω. Ο ψυχολόγος εκτός από τις εκθέσεις που βεβαίωνε την υποτιθέμενη ασέλγεια, ήρθε και κατέθεσε και σαν μάρτυρας την υποτιθέμενη ασέλγεια στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, που φυσικά κρίθηκε αναξιόπιστη και εγώ αθωώθηκα.Μέχρι σήμερα, ζω με 200 ευρώ το μήνα διότι με έδιωξαν από τη δουλειά μου, είμαι εκπαιδευτικός, χωρίς να φταίω σε τίποτα. Υπάρχει ένα κύκλωμα με δικηγόρους, αστυνομικούς και ψυχολόγους οι οποίοι με κατηγόρησαν ότι ασέλγησα στα παιδιά μου. Έχω εξουθενωθεί τελείως από τότε ούτε είδα ποτέ τα παιδιά μου. Τελικά αθωώθηκα ομόφωνα, κι ακόμα περιμένω την ολοκλήρωση των διαδικασιών για να επιστρέψω στην εργασία μου. Είναι τριτοκοσμικά αυτά τα πράγματα.

Ως απάντηση στο κοινωνικό αυτό πλέον φαινόμενο ψευδών καταμηνύσεων περί δήθεν ασέλγειας, η Δικαιοσύνη αντί να σιωπά, θα πρέπει να ενεργοποιήσει το άρθρο 312 παρ. 4 του νέου Π.Κ. που αποκαθιστά την πραγματική διάσταση της συμπεριφοράς των παραπάνω κακοποιητών και ιδιαίτερα των ψυχολόγων, οι οποίοι μεθοδευμένα προκαλούν στα ανήλικα ψυχικό πόνο, ικανό να τους επιφέρει σοβαρή βλάβη στην ψυχική τους υγεία, χαρακτηρίζοντας αυτήν ως κακούργημα.

Μου το έκανε αυτό η πρώην σύντροφος λόγω αρρωστημένης και κυριαρχικής σχέσης της με τα παιδιά, δεν ανεχόταν να μην τα έχει ούτε ένα Σαββατοκύριακο, που θα τα έπαιρνα εγώ. Το μεγαλύτερο θύμα είναι τα παιδιά. Αυτά τα 6 χρόνια που έχασα δεν επιστρέφουν».

Ο δεύτερος πατέρας περιγράφει στο Newsbomb.gr

«Είμαι κι εγώ θύμα του συγκεκριμένου ψυχολόγου. Υπάρχει ένα ανεπαρκέστατο σύστημα για το οικογενειακό δίκαιο. Κάποιοι δικαστές έχουν πλήρη ανεπάρκεια να χειριστούν περιπτώσεις ασέλγειας, και μάλιστα στημένες.

Ο συγκεκριμένος ψυχολόγος πήρε ιδιωτικά την ίδια υπόθεση για την οποία είχε διοριστεί επίσημα από τις Αρχές άλλος συνάδελφός αξιωματικός-ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. με στόχο να προετοιμάσει το παιδί μέσω της υποβολής, όπως αποδεικνύεται κι από δικαστικά πορίσματα, να εμφυτεύσει το ψευδές ως αληθινό, δηλαδή να δημιουργήσει μνήμες στον υπό διαμόρφωση εγκέφαλο του, ώστε όταν έρθει η ώρα να πάει και να καταθέσει αυτό που του υπέβαλλε.

Έτσι, εύλογα όταν ένας δικαστής διαπιστώσει αμφιβολίες σε μια τέτοια υπόθεση, πολύ εύκολα θα παραπέμψει τον πατέρα και μόνο με την υποψία που προκαλούν αυτές οι κατασκευασμένες μαρτυρίες. Ο πατέρας, θα βρει το δίκιο του -εάν το βρει- μετά από 5, 6 και 7 χρόνια, οπότε πιθανότατα θα έχει καταστραφεί εκτός από οικογενειακά, επαγγελματικά, συναισθηματικά και κοινωνικά, ενώ θα έχει αποκοπεί εντελώς και ο δεσμός με τα παιδιά του. Μέχρι τότε, ο στόχος της μητέρας έχει επιτευχθεί – τα παιδιά απομακρύνθηκαν από τον πατέρα και μετά ας αποδείξει αυτός ότι δεν είναι ελέφαντας.

Η βλάβη υγείας που εγκατέστησαν στις γνωστικές λειτουργίες του ανηλίκου με αυτές τις κατασκευασμένες ιστορίες δεν αποκαθίστανται. Ο συγκεκριμένος, προσβάλλοντας την επιστήμη και παραβιάζοντας όλα τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, «προετοιμάζει» το παιδί για αυτά που θέλει η μητέρα να πει. Δικαιώθηκα τελικά, αλλά δεν υφίσταται καμία δικαίωση. Σαν προσωπικότητα και σαν πατέρας δεν θα δικαιωθώ ποτέ».

Διαβάστε επίσης:

Πρότυπα Σχολεία: Τα λάθη στην εξέταση της Νεοελληνικής Γλώσσας Στ΄ Δημοτικού

Ποιο είναι το ιδανικό πρωινό στις εξετασεις; Αυτό που δεν έχει τιποτα επεξεργασμενο!

Το φετινό Summer Camp της Τεχνόπολης εμπνέεται από τον μαγικό κόσμο των ζώων!

Ροή Ειδήσεων