Σε φάρμα στην Άνδρο γεννήθηκε ένα… μαύρο ελάφι! Πώς συνέβη αυτό;

Σε φάρμα στην Άνδρο γεννήθηκε ένα... μαύρο ελάφι! Πώς συνέβη αυτό;

Σε φάρμα στην Άνδρο γεννήθηκε ένα… μαύρο ελάφι! Πώς συνέβη αυτό;

Στο μυαλό όλων μας, όταν ακούμε “ελάφι” έρχεται η εικόνα του χαριτωμένου Μπάμπι. Του πιο αξιολάτρευτου καφετιού ελαφιού της Disney, με τα παραμύθια και τις ταινίες του οποίου μεγαλώσαμε. Αυτός είναι και ο λόγος που η είδηση που μας ήρθε πριν από μερικές ώρες από την Άνδρο μας έκανε να απορούμε… μαύρο ελάφι;

Το ρεπορτάζ προέρχεται από την andriakipress.gr, σύμφωνα με την οποία το χαριτωμένο ελαφάκι γεννήθηκε σε μια μικρή φάρμα στην Άνδρο.

Ιδιοκτήτης της φάρμας ο Στέλιος Βαρθολομαίος, ο οποίος τόσο λόγω της κρίσης αλλά και γιατί συμπλήρωσε τα συντάξιμα χρόνια του, αποφάσισε να φύγει από την Αθήνα και να κατοικήσει μόνιμα στο πατρικό του σπίτι που διατηρούσε στην Καππαριά της Άνδρου. Εκεί πλέον είχε τον χρόνο και την διάθεση να ασχοληθεί με τον εθελοντισμό και εντάχθηκε στο Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου (ΣΕΔΑ).

Βρήκε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε αγώνες τρεξίματος στο βουνό και τέλος να δημιουργήσει μια μικρή φάρμα από ζώα που τα φροντίζει με πολλή αγάπη. Από την ελαφίνα λοιπόν που φιλοξενεί στην μικρή αλλά πολύ προσεγμένη φάρμα του, γεννήθηκε πριν τρεις μέρες, ένα από τα πιο σπάνια ελάφια στον κόσμο. Ένα μαύρο ελάφι, γνωστό με την επιστημονική ονομασία «melanistic deer».

Ένα από τα πιο σπάνια ελάφια στον κόσμο!

Πρόκειται για το ελάφι με την ασυνήθιστη γενετική παραλλαγή στο χρώμα. Ειδικότερα, ο οργανισμός του ζώου παράγει μεγάλα ποσοστά μελανίνης, χρωματίζοντας το τρίχωμα του μαύρο, μετάλλαξη η οποία μπορεί να παρουσιαστεί και σε άλλα ζώα, όπως, για παράδειγμα, στα λιοντάρια.

Πολύ λίγα μαύρα ελάφια έχουν απομείνει πλέον σε ολόκληρο τον κόσμο, εξαιτίας κυρίως του παράνομου κυνηγιού, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από εξαφάνιση. Οι ερευνητές, πάντως, υποστηρίζουν ότι το σκούρο χρώμα τους προσφέρει έτσι ή αλλιώς ένα μεγάλο πλεονέκτημα επιβίωσης.

Μαύρα ελάφια έχουν εντοπιστεί κατά καιρούς στο Όστιν του Τέξας, αλλά και σε ιδιωτικές φάρμες των ΗΠΑ, ενώ διάσημοι φωτογράφοι ανά τον κόσμο έχουν απαθανατίσει αυτά τα σπάνια ζώα στην άγρια φύση.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΦΕΤ: Αποσύρεται επικίνδυνο ρολό κοτόπουλο από την αγορά – ΜΗΝ το καταναλώσετε

Πανελλήνιες 2022: Aυτά είναι τα θέματα που “έπεσαν” σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία

Ηράκλειο: Γάτα δάγκωσε 8χρονο στον λαιμό – Στο νοσοκομείο το παιδί