Σε θρίλερ εξελίσσεται ο θάνατος του μωρού μια μέρα αφότου γεννήθηκε – Οι υποψίες για κορωνοϊό

Σε θρίλερ εξελίσσεται ο θάνατος του μωρού μια μέρα αφότου γεννήθηκε – Οι υποψίες για κορωνοϊό

Η χαρά του νεαρού ζευγαριού Βολιωτών για τον ερχομό του μωρού τους κράτησε μόλις λίγες ώρες καθώς την επόμενη μέρα το αγγελούδι “έσβησε” στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Οι υποψίες για κορωνοϊό

Το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης, παρήγγειλε τη διενέργεια νεκροψίας για τα ακριβή αίτια θανάτου. Η 23χρονη μητέρα του παιδιού, είχε νοσήσει από κορωνοϊό και είχε περάσει τον ιό μήνες πριν τον τοκετό αναφέρει το taxydromos.gr.

Ολοι οι γιατροί έλεγαν ότι δεν υπάρχει αντίκτυπος στο μωρό. Το ζευγάρι περιμένει εναγωνίως τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης αφού όλα φαίνονταν να εξελίσσονται ομαλά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 23χρονη είχε μία ομαλή εγκυμοσύνη. Δεν ήταν το πρώτο παιδί που έφερνε στον κόσμο. Είχε τακτική παρακολούθηση από γιατρό και το βρέφος φαινόταν να αναπτύσσεται κανονικά, να είναι υγιές και να μην παρουσιάζει προβλήματα.

Στον 6ο μήνα νόσησε από κορωνοϊό, όμως πέρασε τον ιό ελαφριά. Είχε ήπια συμπτώματα με δέκατα και έμεινε στο σπίτι, σύμφωνα με τις συστάσεις των γιατρών. Πέρασε τον ιό και ήταν καλά, γερή και δυνατή χωρίς προβλήματα.

Τις ίδιες διαβεβαιώσεις είχε και για το μωρό της, όταν παρακολουθούσε την πορεία του.

Η στιγμή του τοκετού

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος του Βόλου» την περασμένη Πέμπτη γέννησε με καισαρική στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Το μωράκι έκλαψε και διαπιστώθηκε ότι ήταν υγιές. Μέχρι αυτή τη στιγμή το ζευγάρι έπλεε σε πελάγη ευτυχίας δίχως να περιμένει τις στιγμές φρίκης που θα ακολουθούσαν.

Η επιδείνωση της υγείας του νεογέννητου

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βρέφος παρουσίασε γρήγορα αναπνευστικό πρόβλημα και κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του από το Αχιλλοπούλειο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Το απόγευμα της ίδιας μέρας της γέννας στις 16:30 μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στη Νεογνολογική Κλινική και διασωληνώθηκε αμέσως. Ολοι οι γιατροί έπεσαν πάνω στο μωράκι για να το βοηθήσουν, όμως δυστυχώς η υγεία του επιδεινωνόταν ραγδαία κάθε ώρα που περνούσε και τελικά το αγγελούδι απεβίωσε την επόμενη μέρα στις 10:20 το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιπλοκές που παρουσίασε η υγεία προκάλεσαν στο βρέφος καρδιακή ανεπάρκεια και γι’ αυτό δεν μπόρεσε να αντέξει, παρά το γεγονός ότι ήταν διασωληνωμένο.

Ροή Ειδήσεων