Σεισμός Κύθηρα – Κρήτη: Τι θα γίνει με τη λειτουργία των σχολείων

Σεισμός Κύθηρα – Κρήτη: Τι θα γίνει με τη λειτουργία των σχολείων

Στο απόηχο του σεισμού των 6, 1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 9:23πμ της Τετάρτης ανάμεσα στην Κρήτη και τα Κύθηρα, ανακοινώθηκε ότι θα κλείσουν εκτάκτως τα σχολεία των Κυθήρων. 

Κανένα πρόβλημα για τα σχολεία της Αττικής

Όπως ενημερώθηκε ο κ. Πατούλης από τον καθηγητή γεωδυναμικής κ. Ε. Λέκκα ο σεισμός είχε μεγάλο εστιακό βάθος και δεν τίθεται το παραμικρό θέμα ασφάλειας για τα σχολεία της Αττικής. Οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν κανονικά τα μαθήματα τους.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στα Κύθηρα για την ασφάλεια των μαθητών

Για την ασφάλεια των μαθητών αλλά και προκειμένου οι μηχανικοί να επιθεωρήσουν την κατάσταση των σχολικών κτιρίων, όλα τα σχολεία στα Κύθηρα θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας που βρίσκεται στα Κύθηρα πραγματοποιεί αυτοψίες στα δημόσια κτίρια και στα σχολεία, εξαιτίας της σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε το πρωί.

Σε συνεχή επικοινωνία με τον Δήμαρχο Κυθήρων Ε. Χαρχαλάκη βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης προκειμένου να ενημερώνεται συνεχώς για το αν υπάρχουν προβλήματα στο νησί, εξαιτίας της ισχυρής σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε το πρωί, ανοιχτά των Κυθήρων.

Έκλεισαν τα σχολεία στο Δ. Κισσάμου

Εξαιτίας του σεισμού προκλήθηκαν κάποιες ζημιές στο Λύκειο Κισσάμου στα Χανιά. Ο Δήμαρχος Κισσάμου, Γεώργιος Μυλωνάκης, αποφάσισε την εκκένωση όλων των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου καθώς και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου για προληπτικούς λόγους, προς αποφυγή πανικού σε γονείς μαθητές και εκπαιδευτικούς και για περίπτωση επικείμενων μετασεισμών”.

Κρήτη: Κανονικά τα μαθήματα στα σχολεία

Κανονικά πραγματοποιούνται τα μαθήματα στην Κρήτη. Σύμφωνα με τον Περιφερειακό  Διευθυντή  Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλη  Καρτσωνάκη μετά  από τον  πρώτο έλεγχο των σχολείων διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν ζημιές και   αποφασίστηκε να συνεχιστούν κανονικά το διδακτικό πρόγραμμα  μαθήματα.