Σεμινάριο Infokids.gr: “Social media και dark web: Πόσο κινδυνεύει το παιδί μου και πώς θα το προστατεύσω” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (14/1)

Ο έφηβος διακινούσε γυμνές φωτογραφίες των κοριτσιών σε άλλους συνομηλίκους του, μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης.

Σεμινάριο Infokids.gr: “Social media και dark web: Πόσο κινδυνεύει το παιδί μου και πώς θα το προστατεύσω” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (14/1)

Υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από το να μην γνωρίζεις με ποιους επικοινωνεί το ανήλικο παιδί σου; Από την σκέψη, ότι τα άτομα αυτά μπορεί να προσπαθούν να το ξεγελάσουν και να το εκμεταλλευτούν με ανυπολόγιστες επιπτώσεις για τη ζωή του. Το διαδίκτυο και ειδικότερα τα social media έφεραν τους ανθρώπους πιο κοντά, άνοιξαν νέους δρόμους στην επικοινωνία. Δημιούργησαν, όμως, και αμέτρητους νέους κινδύνους που δυστυχώς πολλοί γονείς δεν γνωρίζουμε πώς να μάθουμε στο παιδί μας να αποφεύγει.

Από το cyberbullying έως τους διαδικτυακούς θηρευτές και τις οικονομικές απάτες, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι πολλοί και σοβαροί και η εμμονή των παιδιών με το Snapchat και το TikTok κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Ανησυχείτε κι εσείς για τους κινδύνους που το διαδίκτυο επιφυλάσσει για το παιδί σας; Τότε δεν πρέπει να χάσετε το επόμενο δωρεάν σεμινάριο του Infokids.gr με θέμα: “Social media και dark web: Οι κίνδυνοι για το παιδί μου”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023, ώρα 13:00-15:00 στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Δηλώστε συμμετοχή στο σεμινάριο συμπληρώνοντας τη ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Οι ομιλητές:

Καλεσμένοι μας αυτή τη φορά στο σεμινάριο “Social media και dark web: Οι κίνδυνοι για το παιδί μου” είναι οι:

Βασίλειος Παπακώστας, Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικός Διευθυντής.
Βασιλική Μπούμπα, Ψυχολόγος MSc, Ακαδημαϊκός Υπότροφος Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ΠΜΣ «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας».
Στέλλα Τσιτσούλα, εκπρόσωπος επικοινωνίας της Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας.

Οι ειδικοί θα μιλήσουν για πραγματικά περιστατικά παιδιών που έχουν κινδυνεύσει, τι προεκτάσεις είχε αυτό στη ζωή τους, πώς βοήθησαν οι αρμόδιες Αρχές, αλλά και πώς στήριξαν τα παιδιά τους οι γονείς.

Επιπλέον, θα δώσουν συμβουλές και οδηγίες, ώστε κανένα παιδί να μην αντιμετωπίσει ξανά αυτόν τον κίνδυνο.

ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ΔΩΡΕΑΝ, απαιτείται ωστόσο να συμπληρώσετε αυτή τη ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Χρήσιμο είναι στο σεμινάριο να συμμετέχουν και τα παιδιά σας, εφόσον βρίσκονται σε ηλικία που μπορούν να το παρακολουθήσουν. Στην περίπτωση αυτή επιλέξτε τον αντίστοιχο αριθμό ατόμων στη φόρμα.

Συμπληρώνοντας την παραπάνω φόρμα έχετε εγγραφεί επιτυχώς και δεν θα λάβετε άλλο email επιβεβαίωσης από εμάς.

Με την ευγενική χορηγία της ΕSET

Εδώ και 30 χρόνια, η ESET® αναπτύσσει κορυφαίο λογισμικό και υπηρεσίες ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων για την προστασία επιχειρήσεων, υποδομών ζωτικής σημασίας και καταναλωτών σε όλο τον κόσμο από ολοένα και πιο εξελιγμένες ψηφιακές απειλές. Οι λύσεις της ESET καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, από την προστασία endpoint και κινητών συσκευών έως την ανίχνευση και απόκριση τελικών σημείων, καθώς και την κρυπτογράφηση και τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων. Οι υψηλής απόδοσης, εύχρηστες λύσεις της ESET προστατεύουν και παρακολουθούν διακριτικά 24 ώρες το 24ωρο, ενημερώνοντας τις άμυνές της σε πραγματικό χρόνο, ώστε οι χρήστες να είναι ασφαλείς και οι επιχειρήσεις να λειτουργούν απρόσκοπτα. Οι εξελισσόμενες απειλές απαιτούν μια εταιρεία ασφάλειας ΙΤ που επιτρέπει την ασφαλή χρήση της τεχνολογίας. Αυτό υποστηρίζεται από τα κέντρα R&D της ESET σε όλο τον κόσμο, που εργάζονται για την υποστήριξη του κοινού μας μέλλοντος. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΕSET Hellas ή ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα , και LinkedIn.

ΔΩΡΕΑΝ σΕΜΙΝΑΡΙΑ INFOKIDS.GR ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Οι επόμενες θεματικές των σεμιναρίων που θα ακολουθήσουν έχουν ως εξής:

Φεβρουάριος 2023: “Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠΥ, αυτισμός: Όσα πρέπει να ξέρουν οι γονείς”

Μάρτιος 2023: “Πώς θα βοηθήσω σωστά το παιδί μου με το διάβασμα του σχολείου”

Απρίλιος 2023: “Πώς θα βάλω όρια στο παιδί μου”

Μάιος 2023: “Πώς θα ανακαλύψω τα ταλέντα και τα χαρίσματα του παιδιού μου”

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι της πόλης και έναν χώρο όπου η Τέχνη συναντά τον Πολιτισμό. Ο λόγος για το κορυφαίο σωζόμενο ελληνικό θεατρικό κτίριο του 19ου αιώνα, ένα μεγαλοπρεπές οικοδόμημα σε μπαρόκ σχέδιο του αρχιτέκτονα καθ. Ι. Λαζαρίμου, το οποίο άνοιξε επίσημα τις πόρτες του τον Απρίλιο του 1895. Κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ο Πειραιάς αποκλείστηκε από τις δυνάμεις του Αντάντ, το θέατρο κατελήφθη από Γάλλους στρατιώτες, ενώ για δύο χρόνια φιλοξένησε μικρασιάτες πρόσφυγες. Ο βομβαρδισμός του Πειραιά το ‘44 έπληξε μεγάλο μέρος του, ενώ η κατάστασή του επιβαρύνθηκε από τους σεισμούς του 1981 και του 1999. Δεν σταμάτησε να λειτουργεί, από τότε και μετά, μα η αποκατάστασή του ήταν απαραίτητη. Αυτή ξεκίνησε τον Μάιο του 2008, με πλήρη στερέωση ενίσχυση και αποκατάσταση ολόκληρου του κελύφους καθώς και των εσωτερικών χώρων. Το έργο παραδόθηκε τον Οκτώβριο του 2013, ενώ φέτος γίνεται ακόμα πιο προσβάσιμο στο ευρύ κοινό, από κάθε περιοχή της πρωτεύουσας, χάρη στην έναρξη λειτουργίας του Σταθμού Μετρό “Δημοτικό Θέατρο”, τον περασμένο μήνα.

Ροή Ειδήσεων