Σεργουλόπουλος: «Η κυβέρνηση να βοηθήσει τη μονογονεϊκή οικογένειά μου να είναι ισότιμη με τις άλλες»

Σεργουλόπουλος: «Η κυβέρνηση να βοηθήσει τη μονογονεϊκή οικογένειά μου να είναι ισότιμη με τις άλλες»

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μέσα από την εκπομπή του “Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρία” από την τηλεοπτική συχνότητα της ΕΡΤ με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα, μίλησε ανοιχτά για το αίτημά του η νέα κυβέρνηση να βοηθήσει την οικογένειά του, ως μονογονεϊκή, ώστε να είναι ισότιμες με τις άλλες.

«Ζητώ από την καινούρια κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, να βοηθήσει την οικογένειά μου ώστε να είναι ισότιμη με τις άλλες οικογένειες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φώτης Σεργουλόπουλος κατά τη διάρκεια συζήτησης με τη Τζένη Μελιτά και την καλεσμένη τους, Λένα Αλκαίου.

Λ. Αλκαίου: Γιατί εν έτει 2023 πρέπει να είναι οικογένεια μόνο το «μπαμπάς – μαμά – παππούς – γιαγιά»;

Με την άποψή του συντάχθηκε και η γνωστή τραγουδίστρια Λένα Αλκαίου που ήταν καλεσμένη στην εκπομπή και η οποία έχει μια κόρη. Μάλιστα, η καλλιτέχνης
περιέγραψε μια δική της εμπειρία.

Είπε συγκεκριμένα: 

«Να σας πω τι έχω παρατηρήσει. Η κόρη μου είναι στην έκτη Δημοτικού και το βιβλίο της Γλώσσας λέει: οικογένεια είναι μαμά-μπαμπάς-παιδί-παππούς-γιαγιά. Γιατί πρέπει το 2023 η οικογένεια να είναι μόνο αυτή;

Υπάρχουν κι άλλες μορφές οικογένειας. Δεν μπορεί λοιπόν ένα βιβλίο να επιβάλλει στο παιδί ότι αυτή είναι η οικογένεια. Δεν είναι μόνο αυτή η οικογένεια, υπάρχουν πολλές μορφές. Παιδιά που δεν έχουν μπαμπά ή μαμά και τα προσέχουν η γιαγιά ή ο παππούς.

Της κόρης μου ευτυχώς της έχω εξηγήσει από μικρή και αναγνωρίζει την οικογένειά της. Τώρα αυτό δεν είναι λιγάκι άβολο; Είναι πολλοί άνθρωποι που κάνουν παιδιά χωρίς σύντροφο για διάφορους λόγους, δεν έχουν το δικαίωμα;»

«Πες ότι δύο άνθρωποι είναι μαζί και ο ένας γονιός παθαίνει κάτι. Το παιδί αυτό τι θα γίνει; Μπορεί να μείνει έκθετο και να πάει στο ορφανοτροφείο. Είναι πολλά τα θέματα και ζητάμε από το Κράτος να το δει αλλιώς το θέμα» κατέληξε η Λένα Αλκαίου.

 

Διαβάστε επίσης:

Ζωρζ Σαρή: Η αγωνίστρια συγγραφέας με την παιδική ψυχή που μας κρατούσε συντροφιά τα καλοκαίρια

Έγκλημα στη Χαλκιδική: Συγκλονίζει η μαρτυρία του γιατρού που εγχείρησε τον 8χρονο – Τριγυρνούσε 5 ώρες δίπλα στη νεκρή μητέρα

Ροή Ειδήσεων