Σέρρες: 11χρονος νεκρός και 2 μαθητές τραυματισμένοι από έκρηξη στο 9ο Δημοτικό – Η ανακοίνωση των Υπ. Παιδείας και Εσωτερικών

Σέρρες: 11χρονος νεκρός και 2 μαθητές τραυματισμένοι από έκρηξη στο 9ο Δημοτικό – Η ανακοίνωση των Υπ. Παιδείας και Εσωτερικών

Ένα παιδί ηλικίας 11 ετών έχασε τη ζωή του μετά από έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα σε λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου στις Σέρρες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άλλα δύο παιδιά έχουν τραυματισθεί, ευτυχώς ελαφρά.

Σχολείο στις Σέρρες- Έκρηξη

 Η πόρτα πετάχτηκε 30 μέτρα με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο παιδί και να το τραυματίσει θανασιμα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη έγινε στο χώρο του λεβητοστασίου, όπου γίνονταν εργασίες για την εγκατάσταση γεωθερμίας. Κατά τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη έγινε μικρό χρονικό διάστημα από τη στιγμή που τα συνεργεία είχαν αποχωρήσει. Από την έκρηξη η πόρτα εκσφενδονίστηκε σε μεγάλη απόσταση και χτύπησε το παιδί που μεταφέρθηκε χωρίς αισθήσεις στο νοσοκομείο. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η έκρηξη παραμένουν άγνωστες.

Στο σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες του infonews24.gr,  έσπευσαν αμέσως πυροσβεστική, αστυνομία και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Σερρών Γιάννης Δεσποτίδης, καθώς η ευθύνη για τη λειτουργία των σχολείων, αλλά και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων ανήκει στους δήμους, αλλά και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών Γιάννης Καραβασίλης.

Στο σημείο μετέβησαν και γονείς μαθητών, που είναι τρομοκρατημένοι.

Από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων εκδίδεται η ακόλουθη ανακοίνωση

Η τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες μας έχει συγκλονίσει. Η σκέψη μας είναι στους γονείς και την οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των παιδιών που τραυματίστηκαν. Είμαστε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου Δήμο για να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στις Σέρρες: Νεκρός 11χρονος από έκρηξη στο λεβητοστάσιο σχολείου – Όλα τα νεότερα (video)

Πανικός στις Σέρρες: Έκρηξη σε λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου – Ένα παιδί χωρίς τις αισθήσεις του

Η καλή είδηση της Ημέρας: Κανένα παιδί χωρίς κολατσιό στο σχολείο – Γονείς και δάσκαλοι στην Χαλκιδική έφτιαξαν «τράπεζα τροφίμων»

Ροή Ειδήσεων