Αύριο η απόφαση για μείωση των self test στα σχολεία – “Βράζουν” οι τάξεις από κρούσματα

Self-test εδώ, self-test εκεί… πού είναι το self-test;

Αύριο η απόφαση για μείωση των self test στα σχολεία – “Βράζουν” οι τάξεις από κρούσματα

Το θέμα του διαγνωστικού ελέγχου (testing) στους μαθητές, θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Tι θα γίνει με τα self test στα σχολεία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Infokids.gr στο τραπέζι της συζήτησης θα εξεταστεί το ενδεχόμενο οι μαθητές να υποβάλλονται πλέον σε ένα self test την εβδομάδα αντί για δύο που διενεργούν σήμερα προσκομίζοντας το αρνητικό αποτέλεσμα στην ειδική πλατφόρμα.  Οι επιστήμονες θα συζητήσουν το χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής του νέου testing, με πιθανότερο σενάριο την έναρξη του από τον επόμενο μήνα.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ “ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ”

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχει “κλειδώσει” το ένα self test εβδομαδιαίως αλλά δεν έχει ξεκαθαριστεί ποια μέρα θα διεξάγεται το test.  Αν δηλαδή θα είναι μόνο την Τρίτη ή την Παρασκευή ή αν υπάρχει σκέψη για άλλη μέρα. Mάλιστα,  δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να καταργηθούν εντελώς τα τεστ μέχρι το Πάσχα, εάν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Προβληματίζει η αύξηση των κρουσμάτων

Οι επιστήμονες ανησυχούν και για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας καθώς τις τελευταίες μέρες καταγράφεται μια υποτροπή στα δεδομένα που μεταφράζεται σε αύξηση των κρουσμάτων αύξηση του δείκτη μεταδοτικότητας. Μάλιστα όπως εξηγούν αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου οφείλεται στην παραλλαγή Όμικρον 2, που αυτή τη στιγμή έχοντας πολύ μεγαλύτερη μεταδοτικότητα αντικαθιστά ραγδαία την Ο.

Η Όμικρον 2 δεν κάνει ωστόσο σοβαρή νόσο, γεγονός το οποίο οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν ενθαρρυντικό.

«Βράζουν» από κρούσματα τα σχολεία

«Βράζει» από κρούσματα η σχολική κοινότητα σε πολλά μέρη της Ελλάδας με την εικόνα από τις κλειστές τάξεις να εμφανίζεται ανοδική. Ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων δείχνει ότι υπάρχει ενδοσχολική διασπορά γεγονός που προβληματίζει τους αρμοδίους.

Αυτή είναι η λίστα με τις τάξεις και τα σχολεία που έκλεισαν

Στα «ύψη» τα κρούσματα στα παιδιά - Πρόταση να κλείνει το τμήμα για 3 ημέρες μόλις εντοπιστεί κρούσμα

Η πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας όπου αναρτώνται τα σχολεία και τα τμήματα σχολείων όπου αναστέλλουν προσωρινά τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων επανενεργοποιήθηκε και μπορείτε να τη δείτε εδώ

Υπενθυμίζεται πως βάσει πρωτοκόλλου προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας τμημάτων για 14 ημέρες σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος μαθητή ή εκπαιδευτικού που ανήκει στο τμήμα.

Για την αναστολή λειτουργίας συνολικά της σχολικής μονάδας απαιτούνται τουλάχιστον 3 μη σχετιζόμενα μεταξύ τους κρούσματα, ενώ σε περίπτωση κρούσματος σε εκπαιδευτικού που διδάσκει σε περισσότερα από ένα τμήμα, γίνεται εκτίμηση κινδύνου βάσει της ιχνηλάτησης των στενών επαφών του κρούσματος.

Μ. Γκάγκα :  Επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά με προσοχή

Να είμαστε πολύ προσεκτικοί διότι «μπαίνουμε σε μια κανονικότητα», αλλά «η πανδημία δεν έχει φύγει», συνέστησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη, τόνισε ότι προς το παρόν τα στοιχεία δεν δείχνουν ότι χρειάζεται τέταρτη δόση εμβολιασμού για τον γενικό πληθυσμό.

Διαβάστε επίσης:

“Έρχονται” χώροι φύλαξης παιδιών σε επιχειρήσεις – Ποιοι γονείς επωφελούνται

Θεσσαλονίκη: 53χρονος βίαζε για 1,5 χρόνο και απειλούσε την 13χρονη κόρη της συντρόφου του

Επίδομα μητρότητας: Ηλεκτρονικά η υποβολή του και μέσω των ΚΕΠ

 

Ροή Ειδήσεων